Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Young Leadership

Groeien

Heb je als startend ondernemer al enkele medewerkers in dienst en wil je je toeleggen op hoe je jouw leiderschapsskills verbetert? Stoot je als zaakvoerder ook op nieuwe uitdagingen door jouw recente groei? Dan is het Plato-traject Young Leadership op maat van jouw uitdagingen.

Wat is Plato Young Leadership?

Plato Young Leadership is een traject exclusief voor zaakvoerders van groeiende bedrijven die minimum 2 jaar en maximum 6 jaar oud zijn.

Heb je al werknemers in dienst genomen of sta je op het punt ze in dienst te nemen? Leiding geven blijft één van de moeilijkste aspecten die aan ondernemerschap gekoppeld zijn. 

In dit traject leer je waar je als ondernemer moet op focussen en welke leiderschapsuitdagingen gepaard gaan met jouw groeifase. Je leert hoe je een gestructureerd (HR-)beleid kan opzetten en hoe je in de selectieprocedure niet blindelings een kopie van jezelf aantrekt.  

Met de groep kijken we met een vergrootglas naar hoe je jouw persoonlijke ontwikkeling aanpakt door kennis en ervaringen te delen met andere ondernemers.

Welke uitdagingen komen aan bod?

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

  • Welk type leider ben ik en wat zijn daar de opportuniteiten/valkuilen van?
  • Hoe werk ik aan een degelijk HR-beleid?
  • Hoe maak ik mezelf stap voor stap misbaar?
  • Hoe vertaal ik mijn strategie naar een leiderschapsstijl?
  • Hoe zet ik extra in op mijn persoonlijke ontwikkeling als zaakvoerder?
  • Hoe omgaan met feedback en hoe bereid ik moeilijke gesprekken voor? 
  • People management
  • Bedrijfscultuur uitbouwen

Verloop van het traject

  • Tweedaagse kick-off met overnachting
  • 9 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
  • 1 informele sessie
  • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen.
  • Begeleiding door 2 ervaren mentoren en een Voka-coördinator

De mentor die je zal ondersteunen

Wim Audenaert  is medeoprichter en CEO van het Gentse tech bedrijf AM-Team en vader van 4 kinderen. Hij bouwde specifieke business development ervaring op rond in het in de markt zetten van zeer innovatieve / disruptieve producten, en ervaarde de ups en de downs van het starten en uitbouwen van een eigen onderneming. Hoewel hij specialist is in een vakdomein (‘watertechnologie’ en ‘computermodellen’), is Wim een generalist, met psychologie als zijn favoriete domein. Als ingenieur heeft hij lievelingsquote in de vorm van een vergelijking: ‘Pain + Reflection = Progress’ (Ray Dalio). Hij startte zijn carrière aan de UGent, waar hij doctoreerde in de milieutechnologie en ook een tijdlang lesgaf aan de industrieel en bio-ingenieurs. Hij wordt tenslotte geregeld gevraagd als keynote speaker op (internationale) events. 

Wim

Ontdek hoe het er in voorgaande trajecten aan toe ging

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5

💬 Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Carolyn Bednarz

Groeitrajecten - Innovatie

Wanneer

Prijs

1.350 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO