Plato Spring event: It's story time!

15/05/2018

Jill Peeters (VTM) redt onze planeet met storytelling. Steven Decraene (VRT) pendelt tussen aanslagen en vluchtelingen. Exclusief voor Plato-deelnemers bij Voka - KvK Mechelen-Kempen, gaan Jill en Steven op dinsdag 15 mei het gesprek aan met storyteller/publicist Johan Van Rooy. Enkele verhalen verschijnen al deels in een nieuw digitaal magazine dat die avond officieel wordt voorgesteld.

jillpeeters
Jill Peeters kennen we als de weervrouw op VTM. Jill weet dagelijks honderdduizenden aan het scherm te kluisteren door wetenschappelijke weerfeiten op mensenmaat te brengen. Op die manier heeft ze een virtuele, maar hechte band met een enorm publiek en een streepje voor om ook een andere boodschap te brengen. Dat doet ze vol overtuiging: ze is de bezieler van Climate Without Borders, een organisatie die weermannen en –vrouwen wereldwijd met elkaar verbindt. Doel? Mensen wereldwijd informeren over de klimaatverandering en de gevolgen ervan.stevendecraene
Steven Decraene reist dan weer voor de VRT-nieuwsdienst de wereld rond, pendelend tussen aanslagen en mensen op de vlucht. Hoe houdt hij dat vol zonder een aanslag te plegen op zijn eigen leven of zonder te vervallen in vluchtigheid? Ook hier is ‘storytelling’ een wezenlijk onderdeel van het antwoord. Door reportages als een verhaal te construeren en de miserie een genuanceerd gezicht te geven, zet hij een stempel met een diepere indruk dan die van een vliegende reporter die op zoek is naar de waan van de dag.
Een jaar geleden koos Steven ook voor het tragere medium van het boek om zijn bevindingen neer te schrijven bij de vraag die de start van het derde millennium domineert en overschaduwt.  De vraag “In wat voor een tijd leven wij?”  was stof voor een boek met als titel 'Het jaar van de verwarring'. 

De uiteenzetting van Johan Van Rooy is opgevat als een praktijkvoorbeeld van storytelling en biedt inspiratie aan alle ondernemers die de identiteit van hun organisatie willen verscherpen of er willen voor zorgen dat hun boodschap beter uit de verf komt.


Programma:

•    17h30 – 18h00    Ontvangst
•    18h00 – 19h00    Rondleiding in het nieuwe bedrijfspand van Antilope De Bie Printing
•    19h00 – 20h30    It's story time! Panelgesprek met Johan Van Rooy, Steven Decraene en Jill Peeters rond storytelling
•    20h30 – 22h30    Netwerkevent met een culinair lentebuffet

 

Meer informatie? 

Contacteer vrijblijvend Plato-coördinator Alain De Cuyper via alain.de.cuyper@voka.be of 015 45 10 20.
 

In samenwerking met

PlatoAgentschap Innoveren & Ondernemen