Skip to main content
Plato Leiderschap

Plato Leiderschap

Wil jij je leiderschapsvaardigheden (verder) ontwikkelen? Je leiderschapsskills en managementvaardigheden optimaliseren? Een authentiek leider en coach worden? Samen met 15 bedrijfsleiders en leidinggevenden verzamel je elke maand voor een pittige dialoog en inspirerende content rond leiderschap en interne communicatie. Je vormt een hecht, enthousiast netwerk en stimuleert elkaar in groei, door kennis en ervaring te delen, onder de begeleiding van ervaren mentoren.
 

Inhoud van het traject

Dit Plato-traject is voor ondernemers die willen leren van en met andere ondernemers en leidinggevenden, met de focus op leiderschapsskills en coachingsvaardigheden om op die manier de impact te vergroten. 

Uitdagingen die aan bod komen:

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Hoe verhoog ik engagement van mijn medewerkers? 
 • Feedback (durven) geven 
 • Delegeren met de gepaste communicatiestrategie
 • Hoe ga ik om met generatieverschillen? 
 • Leiding geven vanop afstand
 • Sturing geven maar ook zelfsturing aanmoedigen 
 • Jezelf misbaar maken in de organisatie 
 • Hoe ga ik om met spanning, weerstand en conflicten? 
 • Hoe coach ik op een succesvolle manier mijn medewerkers? 

Verloop van het Plato-traject

 • Kick-off op 2 oktober 2020 
 • 10 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
 • Onder begeleiding van vaste mentoren
 • Aangevuld met experts
 • Focus op de actuele uitdagingen
 • 2 overkoepelde sessies (toegang tot een netwerk van jaarlijks meer dan 500 ondernemers)

Doel is groei en verdere professionalisering van jezelf en jouw bedrijf.

Mentoren

Annick Heyman

Als communicatie-expert heb ik verschillende nationale en internationale opleidingen gevolgd waaronder de 'NLP Trainer the Trainer' aan de UCSC - NLP Univerity in Santa Cruz - Californië waardoor ik een sterke theoretische basis heb rond communicatie - human resources & leiderschap. 
 
Als Coach & Trainer zorg ik er voor dat het rendement en de motivatie van uw medewerkers structureel verhoogd en geprofessionaliseerd worden. Ik zorg dus voor een optimalisatie van de communicatie en samenwerking van organisaties. Dit doe ik door twee effectieve methodieken: NLP & Enneagram.

Annick Heyman

Vanessa De Mulder

Het is mijn ambitie om co- creatief en participatief organisaties, teams en/of HR afdelingen te begeleiden in hun transitie naar een meer wendbare en toekomstgerichte manier van organiseren, waarin teams en medewerkers een centrale rol krijgen in het beleven van de visie en het realiseren van de strategische ambities.

Door mijn rollen als HR director, manager van Mens & Organisatie, interim manager en mijn ervaring als organisatie- architect & adviseur is mijn rugzak gevuld met expertise op vlak van leiderschap, (HR) strategie, organisatie & team ontwikkeling.

Vanessa De Mulder

Björn Mervilde

Björn Mervilde is één van de krachten achter Art of People. Als ondernemende pedagoog ontwikkelde hij de voorbije 16 jaar in heel veel verschillende contexten ervaring en kennis op het gebied van: sales, sales-coaching, competentie- en talentmanagement.

Het (h)erkennen van competenties bij mensen en deze vooral op de juiste, positieve manier laten inzetten, is zijn ding. Dat is waar hij als direct search-partner, trainer en coach dagdagelijks mee aan de slag gaat en waar hij graag met jou wil over uitwisselen.

Björn Mervilde

Getuigenis van Ken Van Leeuwe (Welda)

“Ik heb dankzij het Plato Leiderschap-traject een zeer uitgebreide kring aan sparringpartners die steeds bereid zijn om mee te denken over de dagelijkse uitdagingen waarmee je als bedrijfsleider of leidinggevende geconfronteerd wordt. Het voorleggen van cases vanuit je eigen omgeving geeft je nieuwe inzichten in je eigen business, maar kan voor anderen ook deuren doen opengaan. Het geven en nemen, elkaar opvolgen binnen de groep en delen van successen en tegenslagen maakt je als mens sterker in een continu snel veranderende zakelijke omgeving waar snel schakelen en flexibiliteit van groot belang is. Door de succesvolle ervaringen op de juiste wijze over te brengen naar mijn samenwerkers, worden er extra succesvolle versnellingen opgemeten in de uitvoering van ons gezamenlijk strategische plan. Dit maakt ons een (h)echt team.”

Ken Van Leeuwe (Welda)

5 tips voor sterk leiderschap

✔️ Motiveer je mensen door ze autonomie, erkenning en vertrouwen te geven.

✔️ Onderschat het belang van opvolgen niet als je afspraken hebt gemaakt.

✔️ Geef regelmatig feedback dan vermijd je frustraties langs de beide kanten.

✔️ Ga in dialoog en vraag de input van je mensen.

✔️ Je hoeft niet alles zelf te beslissen. Betrek jouw mensen.

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Céline Vermeeren

Arbeidsmarkt - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1200 (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Agentschap innoveren & ondernemen

 

 

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat