Skip to main content

Plato Explore

Deel jouw uitdagingen over diverse management domeinen met jonge, groeiende bedrijven.

Wat is Plato Explore?

Plato Explore is een Algemeen Managementtraject exclusief voor zaakvoerders van groeiende bedrijven die tussen de 2 à 8 jaar oud zijn en werken met 3 à 10 medewerkers.

Tijdens Plato Explore ontdek je de mogelijkheden voor de toekomst van uw bedrijf. Samen met collega ondernemers kijk je met een kritische blik naar uw huidige business plan en verwerf je inzichten over strategie, sales, marketing & finance. Door uitwisseling van kennis en ervaring, krijg je de juiste focus en motivatie om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Uitdagingen die aan bod komen:

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Welke strategie sluit het best aan bij mijn business model?
 • Hoe realiseer ik een duidelijke groeistrategie?
 • Hoe bouw ik een performante bedrijfsstructuur uit?
 • Hoe zet ik een transparant en motiverend loonbeleid op?
 • Hoe analyseer ik de cijfers van mijn bedrijf en van mijn concurrenten?
 • Wat is mijn verkoopstijl? En welke stijl typeert mijn klanten?
 • Hoe pak ik een goede Sales & Marketing aan?

Verloop van het Plato-traject

 • 2-daagse kick-off op 20 en 21 oktober 2022
 • 9 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
 • 1 informele sessie
 • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen
 • Begeleiding door 2 ervaren mentoren, Kristien Van Nieuwenhove & Jonathan Thelen, samen met Voka-coördinator Joke Van der Burght.

"Wish it, dream it, do it"

Kristien is een inspirator als het gaat over groeien en bloeien in organisaties. Zij is al 16 jaar zelfstandig HR consultant en change facilitator binnen KMO’s, vanuit Simply Grow. Het abc van gelukkige werknemers Autonomie, Betrokkenheid en Competenties omzetten naar het ABC van ambassadeurs, Authentieke Bewuste Co-creators, dat is waar zij energie van krijgt. Want achter elk obstakel zit een opportuniteit tot groeien. 

Kristien

"Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out"

Als plichtsbewuste doorzetter met een sterk analytisch vermogen is Jonathan dagelijks bezig met financiële forecasting en bouwt hij de brug vanuit finance naar de bedrijfsvoering. Als zaakvoerder van Financial Tree for Companies creëert hij opportuniteiten voor groei bij KMO’s, door samen een sterke en doordachte financiële structuur uit te bouwen.
 

Jonathan

"Ik ging elke keer naar huis met een rugzak vol inspiratie en veel goesting."

Getuigenis van Kiani Hallumiez (Puzzle Escape Rooms) 

"Plato Explore is een ideaal traject voor kapiteinen die het roer in handen hebben van een steeds groter wordend schip en haar bemanningsleden. Deze groep van mensen hebben alle neuzen in dezelfde richting, ze willen groeien en beter worden. De samenkomst van deze ondernemers vanuit verschillende sectoren met elk hun uitdagingen, gaven een bepaalde synergie af alsof er magie in de ruimte hing. Na iedere samenkomst ging ik met een rugzak vol inspiratie en veel goesting huiswaarts!" 

Kiani

Deze 5 tips moet je kennen om sneller te groeien

Plato-Peter Maarten De Block (van het vorige Plato Explore-traject) stampte enkele jaren geleden zijn bedrijf EntityOne uit de grond. Vandaag werken zij met meer dan 20 medewerkers. Deze 5 tips hielpen hem mee die groei te realiseren:

 1. Delegeren kan je leren
  Delegeren is meestal geen aangeboren talent, maar je kan het wel leren. Wees open naar je verwachtingen van een medewerker en vraag ook wat ze van jou verwachten.
   
 2. Wat je hier gebracht heeft zal je niet helpen in de toekomst
  Telkens als je bedrijf verdubbelt in omvang (1 naar ~2/3, naar 5, naar 10 en tot 20, enz.) moet je al je processen opnieuw uitvinden. Hou niet vast aan 'In het begin deden we het zo'.
   
 3. Ondernemers zijn geen medewerkers en medewerkers zijn geen ondernemers 
  Je kan en mag veel verwachten van je medewerkers, maar verwacht niet dat ze zo er 200% voor gaan zoals jij als eigenaar. Hou daar rekening mee.
   
 4. Maak gebruik van advies met de kmo-portefeuille
  Er zijn al duizenden bedrijven je vooraf gegaan in dit traject. Leer van andere bedrijven door gebruik te maken van advies, netwerkgroepen, adviesraden, consultants, etc. Vlaanderen maakt dit betaalbaarder met de kmo-portefeuille. Als kleine kmo kan je hier echt een boost mee krijgen.
   
 5. Maak tijd om dagelijks 1 impactvolle taak uit te voeren 
  Als groeiend bedrijf heb je altijd wel een brandje te blussen, een klant aan de telefoon, een werknemer die ziek uitvalt, etc. De verleiding is groot om enkel nog in de business te werken en niet meer aan de business. Maak iedere week een planning en zet op iedere dag 1 item dat de zaak vooruit helpt. Vaak zijn het belangrijke, maar niet dringende zaken. Verbind jezelf ertoe deze als eerste iedere dag uit te voeren, nog voor al de mails en telefoontjes.

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Joke Van der Burght

Groeitrajecten - Ledenrelaties

Wanneer

Prijs

€ 1250 (excl. btw)

 • € 1000 deelname Plato
 • € 250 kick-off

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO

Advertentie Festival van Vlaanderen