Skip to main content
Plato Develop Advanced (Burning Cases)

Plato Develop Advanced (Burning Cases)

Ben je ondernemer en heb je al één of meerdere Plato-trajecten achter de rug? Ben je klaar voor de volgende stap? Neem dan deel aan het Plato Develop Advanced-traject en ontvang feedback en advies van andere andere ondernemers op jouw concrete business cases.

Je hebt ervaring met onze lerende netwerken dus je weet hoe waardevol het is om kennis en ervaring te delen onder bedrijfsleiders die soortgelijke uitdagingen ondervinden. In dit Plato-traject komen we om de twee maanden een volledige dag samen om aan de slag te gaan met concrete bedrijfsuitdagingen, doelstellingen en andere vragen waarmee jullie te maken krijgen.

Over het traject

In dit Plato-traject brengen we jou samen in een netwerk van 15 ondernemers die een uit de kluiten gewassen kmo leiden. Door kennis en ervaringen te delen over concrete cases, werk je verder aan de professionalisering van jouw bedrijfsvoering en zet je maximaal in op groei en succes.

Uitdagingen die aan bod komen:

Jullie bepalen zelf de cases die jullie in de groep willen brengen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Je wil je bedrijfswaarden herdefiniëren, samen met je medewerker, hoe pak je dit best aan?
 • Hoe kan je het ownership stimuleren bij je medewerkers? Welke acties heb je tot nu toe al ondernomen en wat werkte (niet)?
 • Je overweegt een overname om de groei van je bedrijf een boost te geven, maar weet niet hoe je de medewerkers van dit bedrijf kan integreren in jouw bedrijfscultuur
 • Je overweegt externe financiering aan te trekken. 
 • Wat is de meerwaarde van een raad van advies en wat zijn best practices?
 • Je wil een nieuw product of een nieuwe dienst in de markt zetten.

Verloop van het traject

 • kick-off op 19 mei
 • 5 tweemaandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar (kick-off inbegrepen)
 • 1 informele sessie
 • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen.
 • Begeleiding door 3 ervaren mentoren en een Voka-coördinator
   

Mentoren

Frederik Moortgat (Establis & Between The Lines)

Om mijn bedrijf Establis de nodige groeikansen te geven, heb ik sinds een paar jaar een CEO die de dagdagelijkse operationele taken behartigt. Mijn rol heb ik laten evolueren tot die van Chief Vision Officer, zijnde de strategie uitstippelen en bewaken, én het uithangbord naar binnen en buiten zijn wanneer het op waarden en cultuur aankomt.

Daarnaast behartig ik ook het luik strategisch advies in het coachingsbedrijf van mijn vrouw, Between The Lines. Verder heb ik in december nog LUPO opgericht samen met een medevennoot. LUPO staat voor Level Up Promotie & Ontwikkeling en koopt woningen, momenteel alleen nog in Brugge, om te verbouwen en opnieuw te verkopen.

Tot slot ben ik ook ondernemingsrechter waarbij ik faillissementen en gerechtelijke reorganisaties in goeie banen help leiden. Ik begeleid graag andere ondernemers omdat ik zelf ook altijd, en nu nog, veel steun en raad gekregen heb van collega-ondernemers. Op die manier hoop ik het ondernemerschap in Vlaanderen te helpen professionaliseren en aan te moedigen.

Frederik Moortgat

Filip Hoornaert (Aqtor & Finicoma)

Als CEO van Aqtor! is het mijn belangrijkste opdracht de strategie van het bedrijf te bewaken en acties te nemen zodat we de organisatiestructuur hebben die de strategie kan uitrollen.

Ik kijk uit naar dit peterschap om nieuwe contacten te leggen met bedrijfsleiders en managers die met gelijkaardige uitdagingen geconfronteerd worden en via kruisbestuiving ervaringen en best practices te delen rondom deze gemeenschappelijke knelpunten en challenges.

Filip Hoornaert

Olivia Coudenys (Effectis)

Ik ben sinds 3 jaar partner bij Effectis, een externe HR-partner voor kmo's, die een tijdelijke of structurele HR-rol kan opnemen binnen het bedrijf. Onze opdracht start vaak vanuit een strategische oefening aangezien een HR-beleid moet inhaken op de organisatiestrategie. Ik haal mijn energie vooral uit het klankborden met zaakvoerders, en uit het hen helpen uitzoomen uit hun eigen organisatie. Want wat we dagelijks zien, zien we meestal niet meer. Ik neem graag de rol op mij om die zaken terug zichtbaar te maken en om zo nieuwe oplossingen en opportuniteiten te zien. En zelf hoop ik ook uitgedaagd te worden door de verhalen en best practices van andere ondernemers zodat wij als Effectis ook verder kunnen blijven evolueren. 

Olivia Coudenys

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Anke Cosijns

Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1200 (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vlaio

 

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat