Nieuw: KMO TALKS – een exclusieve roadshow over actuele kmo-topics (GRATIS)

28/09/2017

Schrijf u gratis in voor één of meerdere sessies

kmo

 

Op één namiddag uw kennis over verschillende kmo-topics verruimen? Dat kan tijdens de KMO TALKS op 28 september in BluePoint!

We delen de namiddag op in drie blokken met in totaal negen sessies. U hebt per blok de keuze uit verschillende sessies waardoor u in totaal drie infosessies kan volgen die elk 90 minuten duren. Aansluitend op elk blok kan u vrijblijvend deelnemen aan de Q&A's over de afgelopen sessies die doorgaan in de centrale netwerkhal. De namiddag sluiten we af met een network talk.

 

 

 

Het programma

Blok 1: 13.00 - 14.30 uur

Sessie 1: Hoe kan ik de juiste groeimindset bij mijn werknemers creëren?

Medewerkers zijn de drijvende kracht achter iedere organisatie. Maar hoe zorgt u ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn in een wereld waar jobs voortdurend veranderen en mensen langer moeten werken? Hoe krijgt u mensen mee op de kar richting vernieuwing en verandering?

Tijdens deze sessie krijgt u een aantal sleutels, tips en tricks om uw medewerkers in de juiste groeimindset te krijgen.

Sprekers:  
Karolien Hendrickx, research associate PXL Innovatief Ondernemen bij Hogeschool PXL

Lut Wyers, founder COCOMO, Identify.Me, MissionMindset

Sessie 2: Zijn mijn bedrijfsgegevens conform de nieuwe Europese privacywetgeving?

De komst van de nieuwe Europese privacywetgeving creëert heel wat bijkomende verplichtingen voor u en uw onderneming. Elke onderneming heeft wel een klantenbestand of personeelslijst met daarin namen, adressen, telefoonnummers enzovoort. Vanaf het ogenblik dat u of uw onderneming dergelijke ‘persoonsgegevens’ verzamelt, moet u extra maatregelen nemen om deze gegevens te beschermen.

Bovendien moet u ook kunnen staven dat uw onderneming de nodige inspanningen levert voor de adequate bescherming van deze gegevens. Dit kan bijvoorbeeld met interne privacy policies en geheimhoudingsovereenkomsten.

Tijdens deze sessie leert u wat de nieuwe Europese privacywetgeving van u en uw onderneming vraagt en hoe u die vraag adequaat kan beantwoorden zonder de focus op uw business te verliezen.

Sprekers:

Annemie Coox, Elegis

Frank Nijs, Proximus

Sessie 3:  Van welke subsidies kan ik gebruikmaken om mijn onderneming te doen groeien?

Deze sessie biedt u een klare kijk op het ruime aanbod van subsidies: kmo-portefeuille, innovatie- en ecologiesubsidies, kortingen op bedrijfsvoorheffing, ... Ontdek hoe uw kmo hiervoor in aanmerking kan komen en krijg inzicht in steunpercentages, de gemiddelde slaagkans en de hoeveelheid werk om de subsidies aan te vragen.

Sprekers:

Hans Haagdorens, Innovatiecentrum

Femke Mortier, Agentschap Innoveren en Ondernemen

 

Blok 2: 15.00- 16.30 uur

Sessie 4Hoe kan ik waarde creëren in een steeds sneller veranderende context?

Het commerciële succes van bedrijven hangt steeds meer af van hoe waarde wordt gecreëerd. De wereld verandert snel en 'kiezen' wordt complexer. De markt overtuigen van een propositie betekent niet langer dat men zegt waar men goed in is. Deze sessie gaat over de nieuwe zoektocht van bedrijven naar efficiënte groeistrategieën en het belang van zingeving.

Spreker: Tom Dekkers, Velocitas

Sessie 5: Hoe bind ik mijn keymedewerkers? Van bonus over opties tot participaties.

Meer en meer ondernemingen zijn op zoek naar mogelijkheden om hun belangrijkste medewerkers te motiveren en op lange termijn te binden. Hoe kan u ervoor zorgen dat die medewerkers in goede tijden de vruchten plukken en dat het bedrijf er in moeilijkere periodes geen slachtoffer van wordt?

Tijdens deze sessie krijgt u een actueel overzicht van een aantal mogelijkheden waarmee u beide doelstellingen kan verzoenen.

Spreker: Luc Eberhardt, Deloitte

Sessie 6: Openstaande facturen snel en goedkoop innen. Hoe doe ik dat?

Professionele klanten die niet of te laat betalen, daar steek je als ondernemer veel tijd en energie in. 
Als ondernemer beseft u ongetwijfeld dat een slechte rotatie van uw handelsvorderingen een enorme impact kan hebben op uw liquiditeitspositie.
In deze sessie reiken we u een oplossing aan waardoor u gemakkelijker openstaande facturen zal kunnen invorderen om zo onnodige liquiditeitsproblemen te vermijden.

Sprekers: Peter Engels en Hans Van de Wal, Elegis

 

Blok 3: 17.00- 18.30 uur

Sessie 7: Exporteren, iets voor mijn bedrijf? FIT geeft u vleugels.

Wanneer is mijn bedrijf exportklaar? Hoe begin ik aan een exportplan? Op welke exportmarkten kan  ik mij richten? Onder welke voorwaarden kan ik beroep doen op de subsidieregeling van FIT? Deze en nog veel meer vragen beantwoorden Flanders Investment & Trade.

Sprekers: Marc Van der Linden en Xavier Bedert, Flanders Investment & Trade

Sessie 8: Hoe kijkt de fiscus naar de meerwaarde van mijn onderneming?

Bij elke begrotingsbespreking komt de belastingheffing van meerwaarde op aandelen aan bod. Voorlopig is er nog geen algemene belastingheffing voorzien. Anderzijds wordt het fiscale speelveld voor de ondernemer elk jaar kleiner. Hoog tijd om samen na te gaan wat wel en niet kan. Hierbij houden wij vanzelfsprekend rekening met de fiscale impact van het ‘zomerakkoord’.

Spreker: Gert De Greeve, Van Havermaet

Sessie 9: Samenwerken in het familiebedrijf is niet hetzelfde als samenleven met mijn familie. Hoe gaan we hier mee om?

Tegengestelde opvattingen in een familiebedrijf zijn onvermijdelijk. Daarom is het nodig om verstandige afspraken te maken. Om conflicten te vermijden moet elke ondernemende familie tijdig afspreken hoe ze met hun bedrijf en elkaar omgaan. In deze sessie leert u de essentials over familiecharters en family governance.

Spreker: Guy Jans, Hancon

 

Nog vragen? Contacteer florence.verschueren@voka.be of 03 232 22 19  

Partners