Skip to main content

Infosessie: update B2B e-invoicing

  • Online

Ondernemers zullen in de nabije toekomst hun facturen enkel nog op elektronische manier mogen versturen naar alle aanbesteders. Deze verplichting treedt gefaseerd in vanaf november 2022. Deze overgang naar een nieuwe, digitale factureringsvorm zal een brede impact hebben op de financiële en fiscale werking van veel organisaties. Wees voorbereid en schrijf je in voor deze infosessie! 

Is jouw bedrijf voorbereid op B2B e-invoicing?

E-invoicing, ook wel e-facturatie genoemd, is het volledig elektronisch uitwisselen van factuurgegevens van zowel de inkomende als de uitgaande facturen(stroom). E-facturen zijn opgebouwd uit 1-tjes en 0-tjes (code) waardoor een factuur altijd 100% herkend wordt, je bent niet afhankelijk van de leesbaarheid van een scan.

Verplicht vanaf november 2022

Ondernemers zullen in de nabije toekomst hun facturen enkel nog op elektronische manier mogen versturen naar alle aanbesteders. Deze verplichting treedt gefaseerd in voege op 1 november 2022, 1 mei 2023 en 1 november 2023, afhankelijk van de geraamde waarde en de datum van bekendmaking van de opdracht. Opdrachten met een geraamde waarde tot 3.000 euro excl. btw vallen niet onder de verplichting.

Brede impact op financiële én fiscale werking

Hoewel de precieze inwerkingtreding van het B2B e-invoicing mechanisme nog onzeker is, zal deze overgang naar een nieuwe, digitale factureringsvorm een brede impact hebben op de financiële en fiscale werking van veel organisaties. Het zal namelijk noodzakelijk zijn om facturen uit te reiken, te ontvangen en te verwerken in een “gestructureerd formaat”, namelijk een formaat dat automatisch kan worden geïmporteerd in het ERP systeem van de klant zonder enige manuele interventie om deze data in te voeren. De nieuwe verplichting tot e-facturatie zal niet alleen een impact hebben op de manier waarop bedrijven met hun klanten en leveranciers omgaan, maar zal ook in de komende jaren de communicatie veranderen met de Belgische belastingdienst aangezien ze deze gestructureerde gegevens ook zullen kunnen gebruiken voor reconciliatie en verificatie (audit) doeleinden. 

Wees voorbereid en schrijf je in voor de gratis infosessie! 

Vlaio Voka samenwerking

Meer info bij

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering en innovatie

Full bio of Arne Vanlaer

Wanneer

Prijs

Gratis - inschrijven verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Van Roey - September