Skip to main content
Map
Voka Business Club

Business Club Duurzaam Ondernemen

Wil jij inspiratie opdoen in verband met de duurzaamheidsstrategie van jouw bedrijf en geloof je in de kracht van kennis- of ervaringsuitwisseling? Dan is de Business Club Duurzaam Ondernemen iets voor jou. 

Wat

Via 5 bezoeken aan bedrijven die toonaangevend zijn op vlak van duurzaamheid bieden we je een inspirerend kader. Ontdek hoe zij duurzaamheid toepassen in hun bedrijfsvoering, ervaar hoe een project groeit en ondervind ter plekke wat dit concreet betekent. We bieden ter afsluiting de mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling via een gezellige networking met hapje en drankje.

Programma

De bedrijfsbezoeken binnen de Business Club gaan steeds door van 16u00 (onthaal vanaf 15u30) tot 19u00.

Datum Bedrijf Projectfocus
Di 24 januari 2023

Reynaers Aluminium

Reynaers Group is een groep van bedrijven, die zich richt op activiteiten die de waarde van gebouwen verhoogt. Maar ook de leef -en werkomgeving van mensen wilt verbeteren, door focus te leggen op duurzaamheid en design.

De nieuwe globale duurzaamheidsstrategie ‘Reynaers Act’ 
Di 21 februari 2023


InOpsys

InOpSys biedt chemische en farmaceutische bedrijven een duurzaam alternatief voor de verbranding en transport van gevaarlijk afvalwater. Het bedrijf biedt een volledige on-site service aan voor de behandeling en valorisatie van afval- en nevenstromen.  Dit d.m.v. flexibele, modulaire en mobiele installaties. Water en waardevolle grondstoffen kunnen gerecupereerd worden en dit resulteert in een kostreductie en een lagere CO2 footprint.

On-site behandeling en valorisatie van chemische en farmaceutische nevenstromen 
Di 21 maart 2023
Campina Energie i.s.m. Thomas More

Campina Energie is een Kempische burgercoöperatie die gelooft in een klimaatneutrale Kempen. Burgers en bedrijven worden vennoot door de aankoop van aandelen en met dat burgerkapitaal investeert Campina Energie in hernieuwbare energie en energiebesparing, zodat iedereen de positieve effecten hiervan ervaart op klimatologisch én financieel vlak. We investeerden zo al in meer dan 40 grote zonnepaneelinstallaties in de Kempen en participeren mee in 9 windturbines en het grootste zonnespiegelpark van Europa.
 
De realisatie van grote PV-installaties met burgerkapitaal op de campussen van Thomas More
Di 18 april 2023
Nike

Nike’s European Logistics Campus (ELC) bedient alle atleten* in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en daarbuiten. Nike ELC is een van de grootste (verspreid over vijf gebouwen), meest responsieve en duurzame distributienetwerken in de toeleveringsketen van Nike. – “Als je een lichaam hebt, ben je een atleet.”
Naar CO2- en afvalvrije toekomst binnen de logistieke operaties van Nike
Di 9 mei 2023
Duvel Moortgat

Duvel Moortgat is een onafhankelijke groep van authentiek ambachtelijke brouwerijen waarin passie, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Als familiebedrijf wordt de groep ondertussen geleid door de vierde generatie van de familie Moortgat.
 

Water- en energiebesparingen in de brouwerij omgeving

Sprekers

spreker


Campina Energie ism Thomas More – Dennis Obbels

Dennis Obbels (Business Developer) was 12 jaar actief in de automobielsector met een sterke focus op duurzaam ondernemen. Nu tracht hij via Campina Energie de Kempen CO2-neutraal te maken met 100% lokale, hernieuwbare energie. Dit via een participatieve, coöperatieve maatschappijvisie.
 

Spreker


Nike – Sofie Rollier

Sofie werkt sinds 2019 bij Nike ELC, de Europese logistieke campus van Nike. Anderhalf jaar geleden werd ze duurzaamheidsmanager. Sindsdien ligt haar focus, ism het transportteam, op ‘fossielvrij werken’. Verder werkt Sofie een duurzaam energiegebruik voor de campus. 
 

spreker


Duvel Moortgat – Ellen Aarts


 

spreker

Reynaers Aluminium – Ken Wright

Corporate Sustainability Programme Manager

 

 

 

spreker

InOpsys – Steven De Laet

Steven De Laet is chemisch ingenieur en heeft werkervaring opgedaan bij o.a. Bayer, BASF, Mondi, ABInbev en Catalisti. In 2015 richtte hij samen met de KU Leuven InOpSys op en sindsdien betrekt hij de functie van CEO van deze scale-up. 

 

 

Meer informatie

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke Duurzaam ondernemen

Full bio of Melissa Dubois

Bekijk ook:

Wanneer

Prijs

Prijs leden: 1.100 euro (excl. BTW)

Prijs niet-leden: 1.650 euro (excl. BTW)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

  • Inschrijvingen worden goedgekeurd
  • Niet voor consultants
Advertentie VanRoey- nov