Skip to main content

Preventie burn-out & welzijn medewerkers

Medewerkers hebben in toenemende mate klachten door een hoge werkdruk, wat steeds vaker resulteert in burn-out. Hoe kan jij ervoor zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen en een burn-out voorkomen kan worden?

Het aantal gevallen van burn-out is de laatste vijf jaar verdubbeld. Verdubbeld? Klopt, want de werkdruk is afgelopen jaren ook sterk toegenomen. Deze hoge werkdruk kan leiden tot een aanhoudende negatieve gemoedstoestand, en resulteren in burn-out. Maar hoeft het ook zover te komen? Welke stappen kan jij hierin zetten in je HR-beleid? En hoe kan jij vroegtijdige signalen van je medewerkers opvangen?

Hoe pak je dit aan?

Als HR-verantwoordelijke is het niet altijd eenduidig wat je kan doen ter preventie van burn-out. Tijdens deze gratis Welt-sessie onderzoeken we samen welke stappen jij kan zetten, en hoe je dit kan implementeren in je HR-beleid. Bart Teuwen van Certimed zal als verzuimexpert ons hierin wegwijs maken en de nodige handvaten bieden. Ook zal er ruimte zijn om eigen cases te bespreken, zodat je een antwoord kan krijgen op al je vragen over dit thema.

Voor wie?

Bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken die stappen willen zetten in de preventie van burn-out en het welzijn van medewerkers.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Expert Bart Teuwen

Bart Teuwen is verzuimexpert met een brede ervaring in de zorg. Van huisarts is Bart uitgegroeid tot bedrijfsarts, en vandaag begeleidt hij organisaties op vlak van ziekteverzuim in verschillende sectoren: zorg, overheid, industrie, dienstensector, … Bart is algemeen directeur van Certimed, waar als externe HR-partner het verzuim binnen een organisatie in kaart wordt gebracht.

Om zijn kennis te delen schreef Bart het boek “verzuim maak er werk van”. Dit zal pas in september gelanceerd worden. Deelnemers van deze sessie krijgen alvast een exemplaar.

Verzuimexpert Bart Teuwen - Preventie burn-out & welzijn medewerkers

Meer info

Valerie Hamal

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Full bio of Valerie Hamal

Adres

Voka – KvK Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Voka Welt

ESF

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.