Skip to main content

Meet & Greet Iraaks-Koerdistan (GRATIS)

Ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming in Iraaks-Koerdistan!

Bij zakendoen in het Midden-Oosten denk je vermoedelijk niet meteen aan Iraaks-Koerdistan. Nochtans heeft deze boeiende regio ook aan Vlaamse bedrijven veel te bieden. Over de mogelijkheden die er voor het grijpen liggen, vertelt een Iraaks-Koerdische delegatie jou alles tijdens onze Meet & Greet Iraaks-Koerdistan op dinsdagmiddag 28 juni.

Waarom zou je ondernemen in Iraaks-Koerdistan? Heel objectief bekeken vind je daarvoor al onmiddellijk zes uitstekende argumenten:

  • De regio Iraaks-Koerdistan kent al lang politieke stabiliteit.
  • Er is een regionale autonome overheid die de erkende Koerdische autonome regio bestuurt. Het economisch routeplan dat ze in samenwerking met de Wereldbank heeft opgesteld, wordt volop ontvouwd. 
  • Buitenlandse bedrijven investeerden de jongste jaren al meer dan 3,67 miljard dollar in Iraaks-Koerdistan.
  • De stad Erbil is de toegangspoort tot de economische markt van Irak. Als stabiel centrum is het de ideale zakelijke hub voor de hele regio.
  • Iraaks-Koerdistan biedt opportuniteiten in diverse sectoren: van de landbouw- en voedingssector tot de energie- en recyclagesector. Maar ook in de bouwsector, de medische en logistieke sector zijn er heel wat kansen, net als in waterwinning. Op vlak van opleiding en training is de regio vragende partij naar expertise en tools.
  • In Erbil en de ruime regio rondom is de vraag naar Vlaamse expertise en knowhow duidelijk aanwezig.

Het overzicht van de Iraaks-Koerdische delegatie vind je hier.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland ontvangt van 27 juni tot 1 juli vertegenwoordigers van diverse private en publieke bedrijfsondersteunende organisaties uit Iraaks-Koerdistan. 

Dit werkbezoek past in een project gefinancierd door de Vlaamse overheid. Dat streeft naar samenwerkingen en kennisoverdracht rond thema’s zoals productie en export van biologische landbouw- en voedingsproducten, het ondersteunen van vrouwelijk ondernemerschap en milieuvriendelijke productie en afvalverwerking. 

 

Contactpersonen

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Luc Van Looveren

Senior adviseur EU - relaties

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Deze activiteit is exclusief voor leden.

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Voorwaarden

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin