Skip to main content
Lerend Netwerk Project Engineering 2021

Lerend Netwerk Project Engineering 2021

Kennis DELEN, is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in uw projectleiders en maak hen het visitekaartje van uw onderneming

Waarom investeren in een lerend netwerk?

De wereld verandert sneller dan ooit. Bedrijven moeten zich sneller aanpassen dan ooit. Het vermogen om met deze transformatie om te gaan, is op vandaag één van de meest belangrijke skills geworden. Maar change brengt ook vragen met zich mee waarop u, noch de organisatie, het antwoord kennen. Tijd om het lerend netwerk te raadplegen!

Methodiek

In het Lerend Netwerk Project Engineering komen functiegenoten uit verschillende constructie- en installatiebedrijven maandelijks samen om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. En dit in een vertrouwelijke, gesloten omgeving. Elkaar inspireren staat centraal. Wist u dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. Elke sessie start steeds met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

"Hoe word ik de projectleider met wie iedereen wil samenwerken?"
Projectleiders en projectmanagers (bachelor of master) moeten van alle markten thuis zijn. Naast technische vaardigheden hebben ze sterke communicatie skills en teamvaardigheden nodig om technische projecten te realiseren samen met hun projectteam. We bieden drie trajecten aan die elk focussen op andere set skills.  

Projectcommunicatie

sessies op donderdag
 
sessie 1: Zelfinzicht: wat is mijn communicatiestijl? (Insights) 
sessie 2: Instructies geven en opvolgen
3 open thema's vb. efficiënte communicatie naar de stakeholders, rapporteren naar het management, werkoverleg/briefings met het team, klantenrelaties opbouwen, feedback geven (individueel en op teamniveau), onderhandelen over contracten, crisiscommunicatie

Projectleiderschap

sessies op donderdag
sessie 1: Mijn rol als verantwoordelijke van een project en leidinggevende van een projectteam
sessie 2: Tools voor teamontwikkeling (bij nieuwe projecten)
3 open thema's vb. omgaan met stress en deadlines, wijzigingen in de planning, delegeren, timemanagement, scrum, agile, probleemoplossende technieken

Projectmanagement

sessies op dinsdag 
Timing en planning: macro- vs. micro-planning, organiseren van de workload, materiaal, mensen, timemanagement 
Projectcommunicatie met stakeholders: werkvergaderingen aansturen, onderhandelen, overtuigen, …
Riskmanagement: problemen detecteren, oplossen en budgetteren. Contractmanagement 
Werken met derden: Contracten en afspraken maken, controle op de werken, debiteurenbeheer
Projectopvolging: documentenbeheer, tools voor projectopvolging, nabespreking met de stakeholders

Inschrijven

Gelieve uw top 2 voorkeurtrajecten te noteren in het vak 'opmerkingen' wanneer u zich inschrijft bv. projectcommunicatie en projectmanagement. Indien uw eerste voorkeur niet meer mogelijk is wegens volzet of te weinig inschrijvingen, dan neemt u deel aan uw tweede voorkeurtraject. De oranje inschrijfknop bevindt zich rechts onderaan deze pagina.  

Doelgroep

Voor projectingenieurs en projectverantwoordelijken (bachelor of master) die op de payroll staan van een productiebedrijf of constructiebedrijf en samen met een projectteam verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van technische installaties of machines. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Meer info

Wenst u graag meer info? Schrijf dan in voor onze gratis proefsessie over de Lerende Netwerken op 2 juni via deze link. Een overzicht van de lerende netwerken kunt u raadplegen op de website. Bij vragen, contacteer projectverantwoordelijke Britte Ødegård, britte.odegard@voka.be of telefonisch via 056 23 50 47.

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies doorgaan in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk bedrijf. 

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

Prijs Voka-leden: 890 euro p.p.
3-5 deelnemers: € 800 p.p. (-10%)
6 deelnemers of meer: € 720 p.p. (-20%)

De hoeveelheidskorting is enkel van toepassing voor deelnemers aan hetzelfde lerend netwerk.
Niet-leden betalen een supplement van 50% op de ledenprijs. 

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

kmo-portefeuille

Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Registratienummer: DV.O104126. Aantal uren opleiding: 21

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annulatievoorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot 30 dagen voor aanvang van de kick-off. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Tot de eerste sessie mag een ingeschreven deelnemer zich door een collega laten vervangen. Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht. 

De deelnemer geeft de toestemming aan Voka om de persoonsgegevens op te nemen in de databestanden van Voka. De privacywetgeving zal gerespecteerd worden. Voka behoudt zich het recht om een lerend netwerk-groep te annuleren indien te weinig deelnemers (minimum 12).

Als er zich binnen de groep concurrentie voordoet, dan wordt de deelname van het concurrerende bedrijf voorgelegd aan de eerst ingeschreven deelnemer. Deze heeft het recht om deelname te weigeren, omwille van concurrentiebeding en vertrouwelijke informatie.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group