Skip to main content

Lerend Netwerk Maintenance 2022

Kennis DELEN is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in je maintenance managers en maak hen het visitekaartje van je onderneming. 

Waarom investeren in een lerend netwerk?

De wereld verandert sneller dan ooit en ook bedrijven moeten zich steeds sneller aanpassen aan de veranderende economische tendensen. Het vermogen om met deze veranderingen om te gaan is op vandaag één van de meest belangrijke skills geworden bij leidinggevenden. Steeds vaker worden ze geconfronteerd met vraagstukken en uitdagingen waarop ze het antwoord schuldig moeten blijven. De tijd is aangebroken om het lerend netwerk te raadplegen. Ben je onderhoudsmanager en wil je het strategisch onderhoudsmanagement binnen de onderneming op punt stellen? Wil je jouw eigen vaardigheden als onderhoudsmanager verbeteren? Dan is dit lerend netwerk iets voor jou. 

Methodiek

In het lerend netwerk komen maintenance managers uit verschillende productiebedrijven maandelijks samen om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. En dit in een vertrouwelijke, gesloten omgeving. Elkaar inspireren staat centraal. Wist je dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. Elke sessie start steeds met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

Het eerste thema ligt vast, op de eerste sessie starten we namelijk met 'jouw rol als maintenance manager'. De overige 4 thema’s bepaal je samen met de andere deelnemers tijdens een brainstorm op de kick-off, onder begeleiding van de peters. Het is dus belangrijk dat je hierop aanwezig kan zijn. Hieronder een greep uit de voorgaande edities:

 • Hoe strategie doortrekken naar de werkvloer?
 • Toyota kata: creatief problemen oplossen
 • Hoe supervisors terug op de werkvloer krijgen? 
 • Maximaal rendement halen uit preventief onderhoudsplan
 • Long term asset plan
 • Beheer van wettelijke keuringen
 • Persoonlijk productiviteit: getting things done
 • Beoordelen en evalueren van medewerkers
 • Betrokkenheid binnen het team

Doelgroep

Dit lerend netwerk richt zich tot maintenance managers, onderhoudsverantwoordelijken en technisch verantwoordelijken van een machinepark binnen een industriële kmo of multinational die leidinggeven aan een team van technici en planners. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie in het lerend netwerk is key en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies doorgaan in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk bedrijf. 

Een overzicht van de lerende netwerken kan je raadplegen op de website of in onze folder

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

 • Leden: 1000 euro
 • Niet- leden: 1500 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 9. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 9

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag