Lerend Netwerk HR: Happy@Work

11/10/2017
Welt

Dit Lerend Netwerk HR is een absolute must voor iedereen die actief is op vlak van HR. Tijdens deze editie staat er heel wat sappigs voor jullie op het menu. We werkten een evenwichtig programma uit met "hot topics" gelinkt aan HR. Je werd er ongetwijfeld al eens mee geconfronteerd. Een medewerker vertrekt onverwacht of is niet gemotiveerd, dat is een bittere pil om slikken. 'S nachts lig je er wakker van en stel je jezelf de vraag: 'Wat heb ik gemist of had ik kunnen doen?'

Topsprekers delen hun ervaringen en inzichten over hoe het anders en beter kan. Puur inspiratie uit ons unieke programma dat als zoete broodjes over de plank zal gaan. Laat deze kans niet schieten maar wees er snel bij, zo zijn we allemaal happy@work!

Tot binnenkort!

Programma

Inspelend op de actualiteit en wat er leeft in ondernemingen, komt binnen dit netwerk een hedendaagse thematiek aan bod. De verschillende thema's met data vind je hieronder terug. 

Thema's: 

11.10.2017 Beter Anders

Inzicht in effectief werken en technieken om efficiënt te werken zijn echt wel life changing; Als je met een opleiding of coaching elke werkweek van je verdere carrière 4 uur kan uitsparen, bereken dan even wat dat op jouw hele loopbaan betekent! Per tien jaar dat je nog werkt, win je meer dan een jaar. Elke Panis en Jos Vanoppen (ZOL) verschaffen ons in het ZOL meer inzicht over effectief werken. Op basis van hun boek "Beter Anders" vertrekken ze vanuit de theorie naar de praktijk om aan te tonen hoe efficiëntie in werk en leven mogelijk is. Hoe gaan we om met afleiding, verwachtingen en uitstelgedrag?

Na de sessie verzorgen wij een lichte lunch waarna Jos jullie rondleidt in het leven achter de schermen van het ziekenhuis.

31.10.2017 Leiderschap duurzaam en digitaal?

Lut Wyers (Cocomo) neemt ons mee op het pad naar wendbaar en duurzaam leiderschap vanuit haar eigen ervaring die ze ook vertaalde in het boek ‘Naar een nieuwe mindset’ Hierin reikt ze concrete handvatten aan ondernemers en leidinggevenden aan om op een goede manier te reageren op de veranderingen waaraan we onderhevig zijn. Nu de digitale wereld heel veel ondernemingen transformeert, is wendbaarheid dé manier om te overleven. Bedrijven die aanpassingsvermogen, flexibiliteit en evenwicht in hun DNA hebben zitten, zullen zich beter weten te positioneren in de veranderende wereld van vandaag. 

Na de sessie ontvangen jullie haar boek.

15.11.2017 Teamvorming en zelfsturende teams

Bedrijven zetten vandaag in op zelfsturende teams, innovatieve arbeidsorganisatie en andere organisatievormen. In de voorgaande sessie zagen we dat de wendbaarheid van de onderneming en leidinggevende cruciaal is in deze tijd van disruptie en technologisering. Mensen willen zelf beslissen, zich ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn. Het “Wat” en “Hoe” van zelfsturende teams dat kan je leren. Frank Geertsen (Architects of Dreams) reikt je echter de sleutels aan om van zelfsturing een succes te maken.

29.11.2017 HRM Awards - good practices

Vier genomineerden van de Voka HRM Awards delen graag hun HRM ervaringen met jullie. Vanuit hun eigen diverse achtergrond dagen ze je uit om je comfort zone te verlaten en breed te denken over het human capital in je eigen onderneming.

13.12.2017 Naar een visionair HR beleid

Efficiënt en effectief leven en werken, balans, duurzaam leiderschap, autonome teams en een gepassioneerd panel leiden ons tot het summum van het Lerend Netwerk. Tom Herrijgers (Marbles) draagt zijn eigen bevlogen ondernemerschap op jullie over. Na afloop van deze sessie weet je hoe jij als individu een "ander" visionair en breed gedragen hr beleid integreert.

Na de sessie ontvangen jullie het boek "Semco in de Polder" van Allard Droste. Een boek waaruit Tom zelf heel wat inspiratie haalde.