Skip to main content
Lerend Netwerk - Familio 2019

Lerend Netwerk - Familio 2019

Bent u een familiebedrijf dat momenteel bezig is met een overdrachtstraject of hebt u de intentie om hiermee te starten binnen nu en vijf jaar? Familio maakt de uitdagingen van beide generaties (ouders en kinderen) bespreekbaar en bereidt u voor op de familiale overdracht.

 

Familio

Wat is Familio?

Een familiale overdracht is een emotioneel en complex gebeuren met menselijke, financiële, juridische en organisatorische uitdagingen. Familio helpt u, met de hulp van experten, zaken bespreekbaar te maken en duidelijke afspraken te formuleren tussen beide generaties zodat de bedrijfscontinuïteit en goede familiale relaties gewaarborgd blijven. U bewandelt het traject met de verschillende generaties uit uw bedrijf en wisselt ervaringen uit met de andere Familio-deelnemers. Het ideale traject om in vertrouwen uw overdrachtsscenario voor te bereiden.

Mogelijke topics

  • Familiaal charter
  • Conflictmanagement
  • Praktijkgetuigenissen
  • Fiscale en juridische aspecten
  • Rol van corporate governance
  • Relationele en emotionele kant
  • Waardering van het familiebedrijf
  • Carrièreplanning voor de opvolger
  • Toekomststrategie van het familiebedrijf
  • Verschillende fases van het overdrachtsproces

Doelgroep

Families die erover denken om het bedrijf in handen te geven van de volgende generatie - voor overlaters én overnemers.

Mentoren

johan en fanny

Fanny Verhauwaert (Tripiedo) en Johan Vlaemynck (Tomato Masters) brengen als mentoren de nodige kennis en ervaring mee.

Fanny Verhauwaert is een dynamische professional die haar doorzettingsvermogen en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als voormalig bedrijfsleidster in internationale bedrijven, bouwde ze heel wat ervaring op in veranderingsmanagement, proces- en projectmanagement. Vandaag is ze zaakvoerder van Tripiedo en begeleidt ze familiebedrijven in hun groei- en overdrachtstrajecten.

Johan Vlaemynck zette samen met zijn broers het ouderlijk bedrijf in Nevele verder, en bouwde het uit tot een bloeiende, moderne en duurzame onderneming in Kruishoutem. Intussen werkt hij nauw samen met zijn neef aan de toekomst van Tomato Masters, en kan dus volop zijn ervaring langs beide zijden delen, als overnemer en overlater.

Info en inschrijven

Indien u meer informatie wilt over Familio en de inhoud van het programma, kan u terecht bij Elisabeth Minnaert of telefonisch op 09 266 15 60.

Partners

AIO

Wanneer

Prijs

Leden: € 3.000 per familie

Van zodra meer dan 5 personen van dezelfde familie wensen deel te nemen wordt er €500 (excl. btw) per extra deelnemer aangerekend.

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat Media