Ladingzekering: Grote wijzigingen op til - Extra sessie!

29/01/2018

De Vlaamse regering besliste midden november om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Deze wetswijziging heeft betrekking op elke onderneming die goederen verstuurt. Op maandag 29 januari loodsen wij u er doorheen en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen met uw onderneming.

De Vlaamse regering besliste midden november om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Dat slaat op de regels inzake ladingzekering en de verantwoordelijkheden hieromtrent, voor zowel de verladers als de afzenders.

De regels inzake ladingzekering zullen voortaan verschillen op federaal, op Waals en nu ook op Vlaams niveau:

  • het toepassingsgebied wordt uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen worden in detail vastgelegd
  • er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders
  • door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader

Deze wetswijziging heeft dus allicht óók gevolgen voor úw bedrijf want ze treft elke onderneming die goederen verstuurt.

Op maandag 29 januari 2018 loodsen wij u door de nieuwe wetgeving heen en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen.

Gastspreker

Geert Frans, zaakvoerder GC-Advice

Enthousiastse deelnemers aan het woord:

Filip Laga – Mainfreight Forwarding Belgium: “Seminarie was heel to the point, nieuwe ladingzekeringsnormen worden dagelijkse kost in ons vakgebied”

Mario Demullie – Vyncke: “Lesgever heeft veel kennis van zaken en kan vlot presenteren. Dankzij deze opleiding weet ik dat we onze instructies moeten aanpassen en gaan we nu verder bekijken hoe we de wetswijzigingen kunnen omzetten in het logistieke gebeuren van de firma”

In samenwerking met

GC Advice