Skip to main content

Lab: Onderhandelen met leveranciers

Onderhandelen is niet weg te denken uit de dagelijkse praktijk in de meeste bedrijven. We hebben het dan niet alleen over de onderhandelingen voor het nemen van aankoopbeslissingen maar ook de onderhandelingen bij de evaluaties van de leveranciersprestaties (en de eventuele gevolgen daarvan).

Deze opleiding gaat over het voorbereiden van een onderhandeling, want zonder een goede voorbereiding ben je al bij voorbaat verloren.

Programma

We overlopen de volgende aspecten van de voorbereiding:

  • Objectieven
  • Context
  • Strategie
  • Onderhandelingstechnieken
  • Wie-is-wie
  • Analyse van de offerte
  • Opzetten van een onderhandelingsplan

Tenslotte besteden we nog heel wat tijd aan de onderhandelingstafel. Tijdens rollenspellen oefenen de deelnemers met elkaar. Daarna krijgen ze feedback en tips & tricks over het onderhandelingsgesprek.
 

Spreker

Philip Meyers is een freelance-aankoopspecialist die al meer dan 30 jaar bezig is met het vak in al zijn facetten. Als consultant en interim-manager deed hij opdrachten in heel wat bedrijven en in zowat alle sectoren. Dat doet hij trouwens nog steeds. Hij heeft dus een enorme ervaring in het onderhandelen met leveranciers en deelt deze ervaring met plezier.

Voor wie?

Voor iedereen die professioneel bezig is met het aankoopvak: junior en senior aankopers, aankoopmanagers, en andere professionals die regelmatig moeten onderhandelen met leveranciers, zoals projectmanagers, facilitymanagers of productiemanagers
 

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.100 euro
Niet-leden: 1.650 euro

kmo portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de vermelde contactpersoon tot uiterlijk 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdig annuleren blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.


Dit Lab ondersteunt SDG's 8 & 16. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 8

 

SDG 16

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag