Skip to main content

Lab: Human Dynamics in Project Management

Hoe word ik de projectleider met wie iedereen wil samenwerken? 

Doelstelling

In dit lab trainen we de soft skills, de menselijke vaardigheden die projectingenieurs en -leiders nodig hebben om samen met een projectteam een project tot een goed einde te brengen. Onder deze Human Dynamics-vaardigheden van Project Management beschouwen we:

 • Bewustwording creëren over het belang van stakeholdermanagement binnen projecten: rollen en verantwoordelijkheden, ‘sociaal contract’,…
 • Inzichten genereren rond de menselijke aspecten van projectmanagement: mobiliseren van medewerkers voor het project, bouwen van een projectteam, constructief onderhandelen, creëren van commitment.
 • Opstellen van communicatieplan en vaardigheden oefenen voor effectief en inspirerend communiceren.
 • Inzicht in tussentijds leren en evalueren van een project.
 • Tips en tricks rond transfer van uiteindelijke projectresultaat.

Human Dynamics

Methodiek

De sessies worden op een zeer pragmatische manier benaderd. Dit betekent dat de aangebrachte kennis nauw zal aansluiten op de dagdagelijkse problematiek die er rond projecten leeft. Daarenboven wordt de opleiding geweven doorheen concrete, lopende projecten van de deelnemers. Om die reden ligt het deelnemersaantal idealiter tussen 8 en max. 12 deelnemers.

Afwisseling van werkvormen:

 • Informatieoverdracht, waarbij kennis en inzicht van Human Dynamics binnen Project Management overgedragen wordt aan de hand van concrete oefencases en voorbeelden.
 • Actieve interactie met de deelnemers (‘action learning’) om de actuele aanpak van projecten te toetsen aan het effectief beheersen van eigen projecten in hun concrete situatie.
 • Rollenspelen om vaardigheden te ontwikkelen.

Doelgroep

Voor projectingenieurs, projectverantwoordelijken (bachelor of master), projectleiders en -managers, die op de payroll staan van een productie/installatiebedrijf of de ingenieursbouw. U wil werken aan uw soft skills, uw menselijke vaardigheden die u nodig heeft om samen met een projectteam technische projecten op te zetten en te realiseren bij een klant. Er is geen voorkennis vereist. 

Spreker

Lidewij Van Nevel, management consultant bij Stanwick. Lidewij begeleidt organisaties op het gebied van people development, organisational development en change management. Haar affiniteit ligt in groepsdynamiek en faciliteren van team workshops, leiderschap en coaching en het begeleiden van (cultuur)veranderingen. Daarnaast heeft ze ervaring als trainer, met verschillende vormen van leren en diverse hr-gerelateerde domeinen in een internationale industriële omgeving.

Niet op zoek naar een opleiding? 

Dan interesseert het Lerend Netwerk Project Engineering u misschien wel? Voor meer info over het programma klik hier

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 890 euro
 • Niet-leden: 1035 euro

Voor dit seminarie kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.  
Aantal opleidingsuren: 15

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group