Skip to main content
Foto Big data

Kennissessie - Big data in welzijn en zorg

Big data kan de zorg beter, innovatiever, toegankelijker en efficiënter maken. Qua potentieel staan we overal, maar in de praktijk staan we nergens. 

Foto Big Data

Vandaag circuleren binnen de gezondheidssector tal van data, die ontzettend grote meerwaarde kunnen hebben voor de witte economie, het beleid en de patiënten zelf. Deze data zijn echter ongestructureerd en versnipperd binnen verschillende instanties en worden niet gedeeld. We zijn dus rijk aan data, maar arm aan informatie. Toch wordt big data hét instrument voor vooruitgang in beleid, kwaliteit, ondernemerschap en innovatie in de zorg.

 • Hoe kunnen deze ‘big data’ wel worden geïmplementeerd en gevalideerd?
 • Welke stappen mogen en moeten we verwachten vanuit het beleid?
 • Wie gebruikt nu al big data technieken en zijn de experten op dat vlak in België?
 • En welke mogelijkheden ontstaan voor nieuw zorgondernemerschap? 

Het zijn vragen die o.a. aan bod zullen komen tijdens deze kennissessie van Voka Health Community i.s.m. Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie* op maandag 18 maart bij het Meetingcenter het Notenhof te Kortrijk . 

Tijdens dit minisymposium bespreken we de meest recente beleidsplannen en aanbevelingen met experten, beleidsmakers, zorgaanbieders en -ondernemers. Want het is essentieel dat big data voor zorg geïntegreerd wordt vormgegeven door de Vlaamse en federale overheid samen, zodat alle relevante gegevensbronnen worden opgenomen.
 

Programma
17u30 Ontvangst met broodjesbuffet
18u00 Welkom – Bert Mons (Voka - KvK West-Vlaanderen)
18u10 Meerwaarde van big data in welzijn en zorg – Pieter Van Herck (Voka)
18u30 Reflectie en stand van zaken vanuit het beleid – Etienne Maerien (kabinet De Block)
19u00 Hoe wordt big data nu al gebruikt in de Belgische witte economie?

 • Claudia Put (Sentiance)
 • Jef Hooyberghs (Vito)
 • Dries Hens (Lynxcare)

19u45 Politiek debat met o.a.

 • Vincent Van Quickenborne (Open VLD)
 • Roel Deseyn (CD&V)
 • Jan Vercammen (N-VA)
 • Dries Couckuyt (sp.a)
 • Jeremie Vaneeckhout (Groen)

20u30 Q&A
20u45 Conclusie – Pieter Van Herck (Voka)
20u50 Netwerkreceptie
 

In samenwerking met:

POM

* Deze activiteit is één van de vele initiatieven van Fabrieken voor de Toekomst om uw bedrijf toegang te geven tot innovatie, kennis en knowhow. De focus van Fabrieken voor de Toekomst ligt op het versterken van die vijf sectoren waarin West-Vlaanderen bijzondere groeimogelijkheden vertoont: Nieuwe Materialen, Voeding, Blue Energy, Machinebouw & Mechatronica en Zorgeconomie.  Fabrieken voor de Toekomst zorgt voor een hechte samenwerking tussen bedrijfswereld, kennisinstellingen en overheid zodat uw bedrijf een optimale voedingsbodem heeft voor een verdere ontwikkeling. Het partnerschap geeft u toegang tot een aanbod gericht op drie domeinen: Product & proces, Onderzoek & testen en Internationalisering

Adres

Meetingcenter Het Notenhof
President Kennedylaan 4
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

€50 (leden Health Community)
€50 (zorgorganisaties lid van Voka)
€110 (niet-leden Health Community)


Patiëntenorganisaties, die lid zijn van Voka Health Community kunnen gratis deelnemen aan deze sessie. Let wel, er wordt een no-show-fee van €65 gehanteerd bij het niet tijdig annuleren van de deelname.

Prijzen excl. btw - betalen doet u na ontvangst van onze factuur.
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op 10 maart 2019. Een vervanger mag steeds uw plaats innemen

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx