Je lichaam liegt nooit: lichaamstaal en non-verbale communicatie leren lezen en gebruiken

14/03/2019

Wist je dat meer dan 70% van het effect van een boodschap wordt gecreëerd door non-verbale signalen zoals gezichtsuitdrukking, stem, gebaren, houding …? En vooral: je lichaam liegt nooit!
Toch maken weinig mensen gebruik van de belangrijke informatie die lichaamstaal geeft. In deze opleiding leer je om je lichaamstaal en non-verbale communicatie te leren lezen én zelf in te zetten om beter resultaten te halen in contact met andere mensen.

Programma

  • Wat kan je doen in je lichaamstaal om ervoor te zorgen dat mensen je vertrouwen? Hoe maak je een goede eerste indruk?
  • Welke signalen geven weer dat iemand stress ervaart? In gezicht en gebaren?
  • Hoe kan je je houding inzetten om je zelfzekerder te voelen en dat ook uit te stralen?

Trainer

Sofie-Ann Bracke ziet het als haar missie om mensen te helpen bij het ontwikkelen van een beter lichaamsbesef en een goede, krachtige lichaamshouding. Dit heeft ook een positief effect op hun mentale en emotionele evenwicht.

Sinds 1992 is ze docent in Taijiwuxigong® en Taiji. In mijn lessen leg ik sterk de nadruk op het belang van houding voor onze gezondheid.

Omdat lichaamstaal en - houding ook belangrijk zijn in communicatie met anderen heeft ze later opleidingen gevolgd in Lichaamstaal, eerst bij het Centrum voor Lichaamstaal en nadien bij het Institute for Non-verbal Strategy Analysis. Daarnaast heeft ze ook een diploma in de rechten en in bemiddeling. 

Naast de trainingen die ze geeft in Lichaamstaal en Taiji heeft ze ook een praktijk voor coaching in Lichaamstaal en Gezichtsanalyse.

Doelgroep

Iedereen die doelgericht willen leren communiceren en bewust worden van hun houding mimiek en uitstraling in contact met collega’s, klanten, leveranciers…  

Meer info?

margot.vandermeulen@voka.be of 0499/ 23 48 54