Skip to main content
innovatie

Internet of Things: Innovaties uit de praktijk

Hoe Internet of things (IoT) en robotic process automation (RPA) waarde kunnen leveren voor jouw bedrijf. 

De manier waarop jouw bedrijf functioneert zal fundamenteel veranderen door digitalisering. Er zijn twee technologieën in het bijzonder die zeer veel toepassingen en een enorm potentieel hebben: IoT en RPA. 

IoT (Internet of Things) valt simpelweg te definiëren als het connecteren van elk toestel dat een aan/ uit knop heeft. Via IoT kan jouw bedrijf data-gedreven worden. Door sensoren te plaatsen en deze te verbinden tot een netwerk kan je continu toegang hebben tot kritische informatie die jouw bedrijf toelaat om écht digitaal te worden. Of, in de woorden van Jo Nelissen, Limburgs ondernemer en CEO van ABN en Smartlog: “Door het verzamelen van de juiste data op het juiste moment, kan jouw bedrijf beslissingen nemen die jouw business kunnen transformeren.”

RPA (Robotic Process Automation) is een software technologie die toelaat om repetitieve computertaken te automatiseren door software robots. RPA robots zijn in staat om net als werknemers repetitieve, saaie computertaken uit te voeren zoals het invoeren van SAP formulieren, het aanvullen van spreadsheets, het updaten van je CRM en het maken van rapporten. Alleen werken RPA robots voor dit soort taken veel sneller, foutloos en aan een fractie van de kost van je werknemers. “Ook RPA versnelt de digitale transformatie, aangezien in de praktijk bewezen is dat je deze technologie zeer snel kunt operationaliseren en de terugverdientijd van RPA software typisch 6 à 9 maanden is,” aldus Joris Van Ostaeyen, CSO van robonext.  

Beide technologieën zijn heel krachtig op zichzelf. Maar als je ze combineert, blijkt dat 1 + 1 veel meer is dan 2… 
 

Programma

Deze workshop licht toe wat IoT en RPA in de praktijk voor jouw bedrijf kunnen betekenen. De kracht van IoT en RPA wordt toegelicht aan de hand van concrete cases. We reiken je een concreet stappenplan aan waarmee je aan de slag kunt om jouw bedrijf met IoT en RPA digitaal te transformeren

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is Internet of Things (IoT)?
 • Wat is Robotic Process Automation (RPA)?
 • Hoe ver staan deze technologieën?
 • Wat is het potentieel van deze technologieën voor mijn bedrijf?
 • Welke mogelijkheden heb ik door beide te combineren?
 • Wat komt er in de praktijk bij kijken?
 • Hoe kan ik mijn werknemers op de beste manier betrekken bij een digitale transformatie?


Resultaat

Deze workshop heeft als doel om ondernemers en managers duidelijk te maken wat het praktisch nut van RPA en IoT voor hun bedrijf zijn. Je zal inzien dat beide afkortingen veel meer dan buzzwords zijn. Je krijgt zicht op de waarde en toepasbaarheid van IoT en RPA voor jouw bedrijf. Door de interactieve aanpak, zal je ook kunnen bijleren van hoe collega bedrijfsleiders omgaan met hun digitale transformatie.


Doelgroep

Dit Lab richt zich tot bedrijfsleiders, managers van functionele departementen (productie, finance, logistiek, HR, IT, …), project managers, … die een zicht willen krijgen op hoe IoT en RPA waarde kan creëren voor hun bedrijf.
Er is geen specifieke voorkennis vereist.
 

Docent

 • Jo Nelissen is Chief Executive Officer bij Smartlog NV. Smartlog NV faciliteert servitisatie voor maakbedrijven en industriële eindgebruikers door het implementeren en het operationaliseren van IoT. www.smartlog.com
 • Joris Van Ostaeyen is Chief Strategy Officer voor robonext. Robonext is jouw Europese partner voor slimme business automatisatie en heeft als tagline “involving people in automation.” Robonext helpt bedrijven met het implementeren en het beheren van Robotic Process Automation (RPA), en met het begeleiden van bedrijven en hun werknemers doorheen digitale veranderingstrajecten. 
  www.robonext.eu


Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

robonext smartlog

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo