Inspiratietour welzijn en zorg in Noordrijn-Westfalen

19/03/2019

Gezondheidssystemen staan wereldwijd voor dezelfde uitdagingen: vergrijzing, kostenefficiëntie, betere resultaten, nieuwe financieringsmodellen, innovatie, toegankelijkheid... Als we onze horizon verruimen en over de grenzen heen kijken, worden we wijzer, uitgedaagd en krijgen we nieuwe ideeën. Daarom organiseert Health Community een unieke inspiratietour van 19 t.e.m. 21 maart naar de regio Noordrijn-Westfalen in Duitsland tijdens de Vlaamse Week in NRW.

In samenwerking met de vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade in Keulen kunnen we een zeer exclusief programma aanbieden. U ervaart op een intense manier het disruptieve en innovatieve zorgklimaat in NRW Duitsland tijdens een rollercoaster van interactieve bezoeken bij zorgorganisaties, universiteiten, startups, hightech bedrijven en incubatoren, in verschillende steden in dit bondsland.

Gepland zijn onder andere de volgende bezoeken*:

  • Telemedizinzentrum Aachen – verbonden aan de universiteit van Aachen, met focus op elektronische gezondheidsdiensten
  • Fraunhofen-inHaus-Zentrum – een in Europa uniek in-house innovatiecentrum voor toepassingsgericht- en marktgericht onderzoek naar intelligente gebouwbeheersystemen, met toepassingen in de gezondheidszorg
  • Claudius Höfe – een project voor nieuwe woonvormen 
  • Der Gesundheitscampus NRW – een gerenommeerde campus met diverse organisaties op het gebied van gezondheidszorg

Als kers op de taart is de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin aanwezig in het kader van de Vlaamse Week NRW. De deelnemers aan deze inspiratietour gaan met hem in gesprek op woensdagavond 20 maart en we bezoeken samen de Uniklinik in Keulen.

Tijdens deze missie wordt u dus geïnspireerd door mooie voorbeelden in welzijn en zorg uit Duitsland en ontdekt u de mogelijkheden voor uw organisatie met unieke contacten op topniveau. Professionele en menselijke banden worden gesmeed, een community ontstaat! Leer hoe de ervaringen van anderen ook uw organisatie of bedrijf vooruit kunnen helpen. En neem ideeën van vooraanstaande stakeholders terug mee naar huis voor uw eigen (internationale) traject. 

Ontdek hier het programma (*onder voorbehoud van wijzigingen) en schrijf u in! De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Programma inspiratietour Noordrijn-Westfalen*:

Dag 1: Dinsdag 19 maart 2019

Bezoeken:

Diner en overnachting in Essen

Dag 2: Woensdag 20 maart 2019

Bezoeken:

Diner en overnachting in Essen
 

Dag 3: donderdag 21 maart 2019

Bezoeken:

 

 

In samenwerking met:

 

FIT

 

NRW