Skip to main content
beperking, grenzeloos, intrapreneurship

Inspiratiesessie Intrapreneurship zonder grenzen

De arbeidsmarkt schreeuwt om het inschakelen van alle werkzoekenden. Kijken we objectief naar de cijfers dan stellen we vast dat in 2017 de inschakeling van "oudere" medewerkers en personen met een migratieachtergrond procentueel steeg tegenover een jaar eerder. Het schoentje blijft wringen bij de inschakeling van personen met een arbeidsbeperking. Hoe zetten we als zaakvoerder/HR manager optimaal in op de talenten van kandidaten en kijken we verder dan de eventuele beperking? Wat zijn de voordelen en sterktes van werken met een divers personeelsbestand?

Erik Moniquet (Moniquet & Company) zet zich al jarenlang in als lobbyist voor het verbeteren van arbeidsparticipatie voor gehandicapten. Gehandicapt van bij de geboorte door spinale spieratrofie type II maakt hij als echte levensgenieter mensen duidelijk dat medelijden overbodig is. Dankzij zijn sterke kwaliteiten is hij erin geslaagd om zichzelf eerst op te werken binnen het departement van Financiën en Begroting van de Vlaamse Gemeenschap om vervolgens te beantwoorden aan de roep van het ondernemerschap. Sinds 2015 staat hij aan het hoofd van zijn eigen strategie consulting bedrijf om andere bedrijven te ondersteunen bij hun financiële, HR,... strategie. 

POM Limburg heeft in het kader van Talent Boven Vooroordelen diverse tools ontwikkeld om in de eigen organisatie na te gaan hoe inclusief er wordt gewerkt. Deze ochtend tekenen ze present om onder meer hun 3D bril en augmented reality posters door jullie te laten uitproberen. Ideaal om mee te pikken wanneer je in de eigen organisatie meer wil werken rond inclusief ondernemen.

Programma

08.30u Onthaal met ontbijt
09.00u Wat doet Welt? Getuigenis van een deelnemer
09.30u Hoe strategisch groeien en keuzes doortrekken naar het HR beleid + perceptie over ondernemen en intrapreneurship met een handicap - Erik Moniquet
10.30u Omgaan met vooroordelen doorheen een 3D Bril - POM Limburg
11.00u Slot - netwerkmoment met koffie

Deelnemers die inschrijven vóór 26 november ontvangen het nieuwste boek van Miriam Dubbeldam-Druijff - Onbeperkt gelukkig met een beperking.

Wanneer

Prijs

Leden: €0.00
Niet-leden: €0.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo