Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Inspiratiesessie: Blue zones als basis voor innovatief woon- en leefconcept 'Triamant'
Zorgsector

Inspiratiesessie: Blue zones als basis voor innovatief woon- en leefconcept 'Triamant'

Met Triamant op weg naar de eerste Vlaamse Man-Made Blue Zones. Triamant wil een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen van de toenemende vergrijzing, gezinsverdunning en bevolkingsgroei. Ze lieten zich inspireren op de Blue Zones om tot een nieuw innovatief woon- en leefconcept te komen. 

Het creëert levendige buurten voor jong en oud, kerngezond en licht tot zwaar zorgbehoevend. Met geheimen uit de Blue Zones – plekken waar aanzienlijk meer vitale 100-plussers leven dan elders ter wereld – stimuleert Triamant er een optimale levenskwaliteit. Op maandag 2 juli lichten Jo Robrechts en Kristien Vandenberghe het unieke woon- en leefconcept van Triamant concreet toe.

Aansluitend gaat Pieter Van Herck dieper in op de Voka PaperTaboes doorbreken om de zorg te transformeren’. Ook in die paper worden een aantal taboes doorbroken en wil hij het huidige zorgsysteem volledig hervormen.

Focus op leven

Triamant bouwt niet alleen buurten voor een intergenerationele mix van bewoners, het blijft ook na de bouw als buurtuitbater/-begeleider aanwezig. Het volledig aangepaste Triamant-aanbod kan elke levensfase aan; verhuizen hoeft niet meer. Wie zorg nodig heeft, kan 24/7 steunen op professionele zorgverleners. Zij blijven discreet op de achtergrond en bieden geïntegreerde zorg op maat.

Uniek aan het baanbrekende Triamant-totaalconcept is de focus op leven. Zo lang mogelijk vitaliteit en autonomie behouden in een hechte community, dat is het. Naar het voorbeeld van de Blue Zones stimuleert Triamant een optimale levenskwaliteit. De sociale en fysieke omgeving zet aan tot gedragsverandering. Het Triamant-team coacht mensen op weg naar een geïntegreerde leefaanpak.

Vandaag zijn er Triamant-buurten in Velm (bij Sint-Truiden), Geluwe, Sint-Maria-Oudenhove (bij Zottegem) en Ronse. Morgen volgen Bree en Puurs. Overmorgen zit Triamant verspreid over heel Vlaanderen. Triamant ambieert om van elke buurt een Man-Made Blue Zone te maken waar mensen niet alleen langer, maar ook gelukkiger en kwaliteitsvoller leven.

Het belooft een inspirerende avond te worden!

Programma

  • 18.00 uur: Ontvangst met glaasje en hapje
  • 18.30 uur: Intro Voka West-Vlaanderen
  • 18.40 uur: Uiteenzetting ‘Met Triamant op weg naar de eerste Vlaamse Man-Made Blue Zones’ door Jo Robrechts, voorzitter, en Kristien Vandenberghe, communicatieverantwoordelijke Triamant.
  • 19.15 uur: Toelichting Voka Paper ‘Taboes doorbreken om de zorg te transformeren’ door Pieter van Herck, senior adviseur welzijn- en gezondheidsbeleid Voka
  • 19.45 uur: Q&A
  • 20.00 uur: Afsluitende netwerkreceptie

Meer info of inschrijven?

Contacteer Kaat Creupelandt, of 056 23 50 58.

Health CommunityPOM

Deze activiteit is één van de vele initiatieven van de Fabrieken voor de Toekomst om uw bedrijf toegang te geven tot innovatie, kennis en knowhow. De focus van de Fabrieken voor de Toekomst ligt op het versterken van die vijf sectoren waarin West-Vlaanderen bijzondere groeimogelijkheden vertoont: Nieuwe Materialen, Voeding, Blue Energy, Machinebouw & Mechatronica en Zorgeconomie. Fabrieken voor de Toekomst zorgt voor een hechte samenwerking tussen bedrijfswereld, kennisinstellingen en overheid zodat uw bedrijf een optimale voedingsbodem heeft voor een verdere ontwikkeling. Het partnerschap geeft u toegang tot een aanbod gericht op drie domeinen: Product & proces, Onderzoek & testen en Internationalisering.

Adres

Triamant
Wervikstraat 41
8940 Wervik

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze inspiratiesessie is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx