Infosessie Werkervarings- en leertrajecten: opleiden op de werkvloer (Horst)

06/12/2018

Iedereen weet het, er is “krapte op de arbeidsmarkt”. Er zijn zeer veel openstaande vacatures en weinig kandidaten zijn direct inzetbaar. De enige oplossing is om mensen op te leiden op de werkvloer. Werkervarings- en leertrajecten (Welt) is een project waarmee Voka bedrijven ondersteunt in dit proces. Wil je meer weten over het Welt-project? Maak dan zeker kennis met Welt tijdens onze ontbijtsessie!

De juiste attitude en een goede portie enthousiasme zijn dé kerncompetenties die we zoeken bij sollicitanten. De mensen achter een bedrijf maken een bedrijf succesvol en niet andersom. De arbeidsmarkt wordt uitdagender, waardoor we steeds vaker met succes inzetten op werkplekleren voor o.a. schoolverlaters of omgeschoolden.  Jobstudenten geven we graag een eerste ervaring in een echte productieomgeving en zien we tijdens hun studies hopelijk nog eens terug in het traject duaal leren en nadien als starter.”

Hans de Backer, CEO Citrique Belge Tienen

Techniek heftrucks

  • Via een hr-scan in het bedrijf krijg je een beeld van het huidige hr-beleid en de belangrijkste uitdagingen.

  • In de 7 groepssessies ga je samen met andere hr-managers dieper in op thema’s zoals opleiding op de werkvloer, werving en selectie en retentie en werk je zo aan een toekomstgericht hr-beleid.

  • Dankzij het contact met arbeidsbemiddelaars (partners van VDAB) ontdek je een nieuw wervingskanaal en gaan we op zoek naar geschikte kandidaten voor jouw leerplek op de werkvloer.

Ook goesting om gratis in Welt 2019 te stappen?

Maak snel kennis met het Welt-project en de nieuwe regels rond werkplekleren tijdens deze ontbijtsessie, georganiseerd door Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Programma

  • 08.00u - onthaal met ontbijt
  • 08.30u - “Help ik vind geen medewerkers” (VDAB)
  • 9.00u - Waarom Welt? (Steve Vanhorebeek en Soetkin Van Causbroeck)
  • 9.30u - vragenronde en netwerkmogelijkheid

Meer informatie

Contacteer steve.vanhorebeek@voka.beTip

Kan je niet aanwezig zijn op 6/12? Geen probleem! We organiseren nog een infomoment:

Banner infosessie Welt

Partners