Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Infosessie Welt: Mag de witte raaf ook een beetje grijs zijn?
Witte raaf

Infosessie Welt: Mag de witte raaf ook een beetje grijs zijn?

Veel bedrijven hebben het vandaag moeilijk om de juiste mensen te vinden. Hoe kunt u als ondernemer verder kijken dan diploma, leeftijd en eerdere werkervaring? En hoe kunt u inzetten op vaardigheden, passie en potentieel?

Zoals Fons Leroy van VDAB citeerde “Geef iedereen de kans om zijn talenten te tonen en we zullen erin slagen een groot deel van de vacatures in te vullen. De krapte op de arbeidsmarkt wordt in de komende jaren alsmaar groter.” De tijd dat werknemers maar één werkgever hebben in hun carrière is dan ook voorbij. Bedrijven moeten er daarom alles aan doen om talent zoveel mogelijk aan te trekken en te behouden.

Wilt u meer te weten komen over hoe u het potentieel van uw medewerkers ten volle tot zijn recht kunt laten komen? Of hoe u een goede motivator kunt zijn? En hoe u zich als onderneming kunt organiseren om via creatieve en doeltreffende oplossingen niet ingevulde vacatures en leerwerkplaatsen aan te pakken. Van jobdesign tot werkplekleren, het anders inrichten van werkprocessen,... Kom dan zeker uw licht opsteken tijdens onze infosessie over het Welt-project 2018-2019.

Welt staat voor werkervaring- en leertrajecten. Voka West-Vlaanderen zal hierin 54 bedrijven ondersteunen. Via dit kosteloos traject krijgt u advies op maat over uw personeels- en opleidingsbeleid en kan u ervaringen delen met andere bedrijven. Bovendien maakt u kennis met interessante opties om vacatures in te vullen, zoals beroepsverkennende stages, individuele beroepsopleidingen en andere werkervaring- en leertrajecten. Dankzij Welt kan je proactief inspelen op de uitdagingen van de arbeidsmarkt.

Inschrijven voor deze infosessie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Nele Braem, 056 23 50 49.

Spreker

Bart Moens van Kairos is al jaren gepassioneerd door arbeidsvraagstukken zoals vergrijzing, de vraag tot langer werken, jeugdwerkloosheid, moeilijke doorstroming onderwijs-arbeidsmarkt, lage jobkansen voor personen van allochtone origine of een arbeidsbeperking,... Zijn ervaringen als stafmedewerker in een sociale werkplaats en later als expert arbeidsmarkt binnen een werkgeversorganisatie bieden hem zowel inzicht in de uitdagingen waarmee kansengroepen kampen op de arbeidsmarkt als in de noden en verwachtingen van werkgevers uit het normaal economisch circuit. Na zijn opleiding Gezinswetenschappen volgde hij de opleiding Management in sociale economie (Antwerp Management School), het postuniversitair programma Human Resources Management (EHSAL Management School) en de postacademische opleiding Diversiteitsmanagement (KU Leuven).

Welt logo's

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden en niet-leden. 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx