Skip to main content
5x5

Infosessie: 5X5 - Design Thinking

Is uw onderneming klaar voor een volgende stap? Wil u dankzij een nieuw product of dienst een nieuwe markt betreden? Wil u met een nieuwe innovatie uw sector verbazen? Voka West-Vlaanderen biedt 15 ondernemingen uit de regio de kans om samen met een ontwerpersduo een nieuw product of dienst te ontwikkelen.

Door (slimme) producten of diensten te ontwikkelen met een hoge toegevoegde waarde kunnen bedrijven zich onderscheiden en een voorsprong nemen. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen biedt binnen het 5X5® programma vijftien ondernemingen uit West-Vlaanderen, verspreid over 3 instapmomenten, de kans om een ontwerpersduo in te schakelen. Gedurende ruim een jaar denken een topontwerper en een jong ontwerptalent op een onderbouwde manier mee over innovatieve producten of diensten. De onderneming en de ontwerpers volgen hiervoor de zogenaamde 5X5®-methodiek, waarbij de verschillende aspecten van innovatie en productontwikkeling uitvoerig aan bod komen.

In 2019 zijn er voor het 5X5® programma drie startmomenten:

  • 16 mei 2019 (einddoel Biënnale Interieur 2020)
  • 2de helft september 2019
  • 2de helft december 2019 (einddoel Bedrijvencontactdagen 2021)

Op maandagavond 25 maart 2019 nodigen we geïnteresseerde ondernemers en ontwerpers uit voor een infosessie met getuigenissen door Christophe Haemers (zaakvoerder van Umbrosa) en Maxim Szyf (designer bij het Antwerpse designbureau Yellow Window). Ontdek aan de hand van deze concrete voorbeelden wat 5X5® voor u kan betekenen.

Ontwerpen én op de markt brengen

Voka West-Vlaanderen ondersteunt samen met Designregio Kortrijk het hele traject, van een eerste idee tot het lanceren van het product. Het einddoel is dus niet enkel een nieuw product of dienst ontwerpen, maar ook om dit voor het eerst aan het grote publiek te tonen en om het product effectief op de markt te brengen.

Klik hier voor meer resultaten van de voorgaande succesvolle edities!

Voor verdere vragen kunt u Marijke Boucique contacteren op het nummer 056 26 13 89 of via marijke.boucique@voka.be.

Adres

Umbrosa
Beversesteenweg 565B
8800 Roeselare

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie kan tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van het event. Bij laattijdige annulatie zal een fee aangerekend worden van 30 euro.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx