Skip to main content
innovatie

HR in industrie 4.0

Innovatiestrategieën om het juiste talent aan boord te hebben.

Ondanks de steeds verder gaande digitalisering en robotisering zullen goede medewerkers het verschil maken voor elke organisatie. De krapte op de arbeidsmarkt zal echter verder toenemen. Daarom dien je als onderneming vandaag reeds werk te maken van een strategie om de juiste mensen aan boord te hebben en te houden.

In Vlaanderen is het aantal kandidaten per vacature sinds 2014 gehalveerd van 9 naar 4,5. Voor heel wat functies is dit aantal nog te optimistisch en er is geen verbetering in zicht. Zelfs met de jobs die worden overgenomen door digitalisering en robotisering stevenen we volgens het World Economic Forum tegen 2025 af op een wereldwijd tekort aan talent van 58 miljoen mensen. Met nauwelijks zes jaar te gaan, is 2019 het moment om na te gaan welke innovatieve kijk op het aanwerven en behouden van de juiste talenten zorgt dat uw onderneming klaar is voor de toekomst


Programma

Het heden en de toekomst. Dat is waar we gedurende deze voormiddag op inzoomen. Heeft HR nog een toekomst of slaat ook daar digitalisering toe? Blijft de War for Talent vooral een kwestie van de juiste mensen aantrekken of klopt het dat talent reeds gewonnen heeft? Wat betekenen de maatschappelijke veranderingen (de verschillende generaties, demografische ontwikkelingen, mondialisering) voor de 'Human Resource'?

Vervolgens kijken we via een praktijkgetuigenis naar de manier waarop vandaag bedrijven reeds op een innovatieve manier zorgen dat ze het juiste talent aan boord hebben en houden. In het derde deel van de workshop focussen we op de huidige situatie van de deelnemende bedrijven en verkennen we in groep de mogelijke richtingen om een innovatieve talentstrategie voor de eigen organisatie op te starten. Want: the best way to predict the future, is to create it! 


Doelstelling en resultaat

Doelstelling van deze workshop is niet enkel om inzicht te geven op een high-level strategisch niveau, maar ook om als deelnemer concreet inzicht te krijgen in de stappen die binnen de eigen organisatie te zetten zijn.


Doelgroep en voorkennis

Deze workshop richt zich op bedrijfsleiders en HR-managers die zich niet willen neerleggen bij de War for Talent en op zoek willen gaan naar een innovatieve strategie om het verschil te maken op het vlak van rekrutering en retentie.
Inzicht in de aanpak van deze thema’s binnen de eigen organisatie zijn een voordeel om het meeste te halen uit deze workshop.


Docenten

Jochen Bessemans is een spreker rond HR en strategisch business coach. Hij bouwde van 2016 tot eind 2018 HR Tech Valley uit, een community die HR Tech spelers en HR professional samenbrengt. Jochen is zaakvoerder van Magneto, een strategisch consultancybedrijf om de aantrekkingskracht van organisaties en ondernemers voor klanten en medewerkers te verhogen. 


Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka Theater
Corda-A (Corda Campus)
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 100,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 130,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo