Health Community - Kennissessie CASMA in Vlaams en internationaal perspectief

13/11/2017

Voka Health Community organiseert op maandagavond 13 november een volgende kennissessie rond “CASMA in Vlaams en internationaal perspectief” bij Triamant Haspengouw te Sint-Truiden(Halingenstraat 76).

De aandacht voor gezondheidspreventie zal de komende jaren verder toenemen. Actief bezig zijn met je gezondheid op een manier die aangenaam, slim en effectief is, dat noemen we bij Voka Health Community 'CASMA' of community assisted self-management. Het is gezondheidspreventie die vanuit de persoon vertrekt, waar die zich ook bevindt, en die de mens technologisch ondersteunt en plaatst binnen een gemeenschap.

De 12 elementen van CASMA bieden samen mogelijkheden aan tal van bedrijven en organisaties om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Hoe ver staan we in Vlaanderen met geïntegreerde gezondheidspreventie? Welke punten zijn vaak moeilijk om mee te nemen als je omvattende gezondheidsacties op touw wil zetten? Hoe kan je die barrières oplossen? En zijn er lessen die we kunnen leren uit de aanpak in het buitenland? Dat is het onderwerp van de kennissessie op maandag 13 november bij Triamant te Velm.

We nodigden sprekers uit die inzichten geven in volgende onderdelen van innovatieve gezondheidspreventie: open data, gedragsverandering en sociale psychologie, business modellen en de betrokkenheid van de omgeving. Ook de CASMA-ambassadeurs zijn aanwezig!