Skip to main content
ka

Gestructureerd innoveren

Ontdek hoe je een innovatie-proces gestructureerd en efficiënt organiseert. Door gestructureerd te innoveren minimaliseer je tijdverlies, geldverlies en energieverlies. In deze workshop krijg je een totaaloverzicht van de innovatieflow en bespreken we de randvoorwaarden van een succesvol innovatieproject. Je ontdekt de tools en trics om ideeën snel en goedkoop te valideren en op deze manier risico's en investeringen te beperken.  

Wanneer was de laatste keer dat één van je medewerkers met een goed idee is gekomen? En hoe vaak resulteren die ideeën in een succesvol nieuw product of dienst? 

Te vaak zijn de antwoorden ‘lang geleden’ en ‘zelden’ of ‘nooit’. Teams worden opgeslorpt door dagdagelijkse activiteiten en er is weinig ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. Dit is de nummer één reden waarom high potentials bedrijven vroegtijdig verlaten.

Als bedrijfsleider kan je hier verandering in brengen. Enerzijds door een cultuur te creëren waar ideeën mogen ontstaan. Anderzijds door een methode aan te reiken om veilig met deze ideeën om te gaan en ze te vertalen in successen.  

Gestructureerd innoveren is de kunst is om in de fase van onzekerheid (fuzzy front end), op de meest efficiënte manier en snel de juiste bedrijfsbeslissingen te kunnen maken. Nieuwe ideeën gaan nu eenmaal gepaard met risico: zal het wel een succes worden en hoe veel moet ik investeren alvorens ik daar achter ben? Met de juiste aanpak word je meester van risicobeheersing en wordt innovatie een deel van je DNA. 

•    Totaaloverzicht van de innovatieflow (fuzzy front end – go/ no-go – implementatie)
•    Theoretische beschouwing van elke stap in de “fuzzy front end” met voorbeelden
•    De randvoorwaarden voor een goed innovatieproces
•    Tools en trics om ideeën snel en goedkoop te valideren en zo risico’s en investeringen te beperken
•    Praktische oefening

Bedrijfsleiders die hun onderneming nieuw leven willen inblazen met de talenten die er al zijn op de werkvloer. Innovatiemanagers en R&D managers die hun team verder willen brengen dan de “9 to 5” mentaliteit. Geen voorkennis vereist. 

Na deze workshop weet je hoe je nieuwe ideeën binnen je onderneming kan laten groeien naar successen, met een minimaal risico en een maximaal effect op de innovatiecultuur.  Je krijgt praktische tools aangereikt om mensen binnen een team te dynamiseren en zo high potentials aan boord te houden.

Daniël Pairon 
Partner, Management Consulting, Global Lead van KPMG Asset Management
KPMG 

Daniël is Global Lead van KPMG Asset Management en staat aan het hoofd van het Global KPMG Asset Management Centre of Excellence. Hij heeft specifieke ervaring opgedaan op het gebied van end-to-end asset management-oplossingen. Hij adviseert heel wat vooraanstaande asset-intensieve bedrijven bij de uitwerking van asset management-strategieën en Asset Target Operating Models, de optimalisering van asset management-plannen (onderhoud, investeringen, performantie en risico’s), asset management-procedures, assetcreatie en life cycle costing. Hij heeft specifieke methodes ontwikkeld om complexe en omvangrijke materiële activa door te lichten, te optimaliseren en te waarderen. Zijn inzichten en pragmatisch advies leiden tot duurzame waardecreatie en een hogere rentabiliteit van fysieke assets.  Daniël treedt regelmatig op als spreker op internationale congressen en seminars rond asset management en schreef verschillende artikels en papers

Meer info

Willem Degol, +32 11 56 02 14; willem.degol@voka.be.
Een overzicht van al onze opleidingen en diensten vindt u op www.voka.be/limburg/innovatie

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo