Founders Dilemma’s en Slicing Pie

05/02/2019

Een succesvol team is de basis voor een succesvolle business. Hoe kies je de juiste partners, voorkom je founder dilemma’s en verdeel je de aandelen van je vennootschap fair onder de teamleden? In een ideale wereld heeft ieder steeds exact evenveel aandelen als waar hij/zij recht op heeft. Dan voelt ieder zich immers goed in het team en is er geen reden voor conflict.

Een ideale, faire wereld? Die kan benaderd worden door het slicing pie model: https://slicingpie.com/
 

Wat?

Een drieledige workshop:
 

  1. Het slicing pie model staat voor een dynamische aandeelhoudersverdeling. Ieder verkrijgt aandelen op basis van de geleverde prestaties. Welke onvoorziene omstandigheden er ook optreden, het slicing pie model zorgt steeds voor een faire verdeling van de aandelen onder de oprichters.
  2. Overtuigd door Slicing Pie? In deel 2 wordt uitgelegd hoe dat model juridisch en fiscaal geïmplementeerd kan worden in Belgisch recht.
  3. Q&A over de Founder issues van de deelnemers en case studies bij Slicing Pie

Voor wie?

Startende ondernemers die hun team aan het samenstellen/uitbreiden zijn of op het punt staan om een nieuwe vennootschap op te richten.

Door wie?

Seppe Stroo is ondernemer met juridische achtergrond. Nadat Seppe zelf betrokken was bij een Founder Dilemma, incorporeerde hij Slicing Pie als co-founder van de vennootschap Buffl. Seppe heeft dus enerzijds praktische ervaring rond de toepassing van het Slicing Pie model. Anderzijds heeft Seppe een grondige studie (+fiscale ruling) uitgevoerd naar de juridische en fiscale implementatie van het slicing pie model naar Belgisch recht.
 

Meer info?

tim.jaenen@voka.be

Bryo Vlaams-BrabantVLAIO