Skip to main content
logo familio

Familio 2020

Familio maakt bedrijfsoverdracht bespreekbaar. Het is hét groepstraject voor Vlaamse familiebedrijven die overwegen om tussen nu en 5 jaar een generatiewissel door te voeren. Familio maakt de uitdagingen van beide generaties bespreekbaar en bereidt hen voor op de overdracht van het familiebedrijf. Kortom hét traject voor wie bedrijf en familie nauw aan het hart liggen. Je gaat voluit voor een efficiënte generatiewissel met behoud van talent, klantenfocus en goede familiale relaties.

Ben je een familiebedrijf dat momenteel bezig is met een overdrachtstraject of heb je de intentie om hiermee te starten binnen nu en vijf jaar? Dan is het groepstraject Familio iets voor jou! Familio is er zo dus voor zowel overlaters (bedrijfsleiders die hun bedrijf willen overlaten aan de volgende generatie) als overnemers/opvolgers (kinderen van bedrijfsleiders van familiale bedrijven die eraan denken om het bedrijf verder te zetten).

Overdracht, van de ene aan de andere generatie, is een emotioneel en complex gebeuren met menselijke, financiële, juridische en organisatorische uitdagingen. Familio helpt je, met de hulp van experten, zaken bespreekbaar te maken en duidelijke afspraken te formuleren tussen de generaties zodat de bedrijfscontinuïteit en goede familiale relaties bestendigd worden. Je bewandelt het traject met de verschillende generaties uit jouw bedrijf en wisselt ervaring uit met de andere Familio-deelnemers, die in een gelijkaardige situatie zitten. Een ideaal klimaat om met vertrouwen jouw overdrachtstraject af te leggen.

Tijdens 10 bijeenkomsten bespreken we met een selecte groep familiale ondernemers:

  • Wat zijn de juridische en fiscale mogelijkheden van de overdracht?
  • Met welke relationele en emotionele uitdagingen worden beide generaties geconfronteerd?
  • Hoe ziet de carrièreplanning voor de opvolger eruit? En wat met de toekomst van de overlater?
  • Wat is de meerwaarde van en wie zijn externe bestuurders? Hoe organiseren we een goed bestuur binnen ons bedrijf (adviesraad, familiecharter, …)?
  • Is de strategie van het bedrijf aan vernieuwing toe?
Logo's

 

Contactpersoon

Alain De Cuyper

Ondernemingsadviseur - coördinator Familio & Accelero

Adres

Martin’s Paterhof hotel
Karmelietenstraat 4
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Prijs leden: €3.000 per familie (excl. btw)
Prijs niet-leden: €3.900 per familie (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.
 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl