Exportstructuren toegelicht: joint venture, reselling, franchising, agentuur, licensing, ...

12/02/2019

Overzicht en vergelijking van de diverse kanalen.

Er zijn verschillende manieren om uw producten en diensten te commercialiseren of op de (internationale) markt te brengen. Uw exportstructuur is een cruciaal aspect van uw business, in het bijzonder bij internationaal zakendoen. Er bestaan diverse soorten en maten van verkoop- en afzetkanalen, elk met hun eigenheden en voor- en nadelen.

Niet alleen de aard van uw onderneming, producten of diensten en afzetmogelijkheden bepalen de keuze voor een specifieke exportstructuur, ook de juridische vorm waarin de verkoop plaatsvindt is een belangrijke factor.

In deze workshop zetten wij voor u de belangrijkste exportstructuren op een rij met als doel u te helpen bij de keuze voor de juiste en meest interessante verkoopkanalen. Onze experten werken interactief en geven u tijdens de sessie heel wat tips mee.

Programma

 • Algemene inleiding in internationale exportstructuren
 • Overzicht van de belangrijkste kanalen
  - Oprichting van een nieuwe vennootschap
  - Vaste inrichting van een bijkantoor
  - Joint venture
  - Reselling of distributie
  - Franchising
  - Agentuur
  - Licensing
 • Vergelijking van de exportstructuren
 • Voor- en nadelen
 • Grenzen
 • Rondvraag

Doelgroep

Ondernemingen die hun producten of diensten op de meest efficiënte en geschikte wijze wensen te commercialiseren en daarbij de juiste strategische keuzes willen maken.

Docenten

Kristof Zadora, Advocaat-Vennoot gespecialiseerd in handelsrecht, distributierecht, IT recht, privacy en data protection (Monard Law)

Jeroen Raskin, Advocaat-Vennoot gespecialiseerd in vennootschapsrecht, financieel recht en het handels- en economisch recht (Monard Law)

 

Meer info: Valerie Jennes, valerie.jennes@voka.be, +32 11 56 02 35

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond internationaal ondernemen vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus