Skip to main content

Duurzame koel-en verwarmingstechnieken

Programma

Deel 1: Verschillende manieren van koeling

Koeling voor gebouwen of processen kan op verschillende manieren voorzien worden, in functie van de nodige temperaturen en beschikbare bronnen. Tijdens dit deel krijg je een toelichting over de verschillende manieren van koelen en een vergelijking. Er wordt dieper ingegaan op gebruik van restwarmte en of deze restwarmte eventueel gebruikt kan worden in een warmtenet.

Deel 2: Compressie koeling

Dit is de meest gebruikte technologie. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is het belang van het milieu bij deze systemen? En wat is de huidige wetgeving hieromtrent.

Deel 3: Synthetische koelmiddelen

Onder druk van de milieuwetgeving worden synthetische koelmiddelen steeds meer uitgefaseerd. In dit deel leer je meer over de koelmiddelen en technologieën die de synthetische koelmiddelen kunnen vervangen en welke extra voorwaarden daarbij komen kijken.

Deel 4: voorbeelden en cases

Aan de hand van enkele concrete projectcases krijg je meer uitleg hoe duurzame koel- en verwarmingstechnieken in de praktijk worden geïmplementeerd. Aandachtspunten bij het ontwerp, voor- en nadelen, do’s and don’ts, invloed op het gebruikscomfort, impact op de energieprestaties en de reële energiekosten komen aan bod.

Jouw experten

  • Bert De Schutter – Thomas More 

Sinds 2010 is  Bert als onderzoeker en docent bezig met HVAC+R en energie. Als onderzoeker is het zijn taak enerzijds om bedrijven te adviseren, anderzijds werkt hij mee aan onderzoeksprojecten waarin hij HVAC installaties in gebouwen in detail analyseert om installatiebedrijven en studiebureaus  te ondersteunen  bij implementatie van innovatieve verwarming- en koelinstallaties. Als docent geeft hij het vak koeltechniek en begeleidt hij het project duurzame energie bij professionele bachelor studenten elektromechanica- klimatisering. Daarnaast geeft hij opleiding en bijscholing aan warmtepomp installateurs. 

  • Geert De Bruyn - GDB Engineering

Geert De bruyn is zich na zijn opleiding als industrieel ingenieur, inmiddels 25 jaar geleden, gaan specialiseren in de domeinen energie-efficiëntie en duurzaam bouwen. Hij was medeoprichter van studiebureau Cenergie, stond mee aan de wieg van Pixii (voorheen vzw Passiefhuis-Platform) en bouwde het eerste vrijstaande Passiefhuis in België. Momenteel is hij via zijn studiebureau GDb engineering actief in de co-creatie van energieneutrale bouwprojecten
 

Adres

Voka Kvk Mechelen - Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW
Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx