Dé dag van de managementassistent(e)

08/12/2017
Dé dag van de managementassistent(e)

Dé dag waarop iedere managementassistent(e) aanwezig moet zijn!

Het ideale eindejaarscadeau voor iedere hardwerkende managementassistent(e). Met onder meer inzicht in de finesses van projectmatig werken, tricks om efficiënt informatie te analyseren en te verwerken en handige weetjes om gezond en fit de werkdag door te komen.

Als afsluiter wordt u getrakteerd op een ontwapenend en eerlijk podiuminterview met Jozefien Daelemans, de hoofdredactrice van Charlie Magazine.

Zoals bij de vorige edities zorgen we ook dit keer voor een gevulde dag boordevol interessante workshops en netwerking, met de nodige aandacht voor ontspanning!

WORKSHOPS

We maken er een project van!

U bent steeds vaker betrokken bij projecten en nieuwsgierig naar de finesses van projectmatig werken? Wat zijn de spelregels en procedures? Hoe start u bijvoorbeeld een project op en hoe richt u het in? U wilt bovendien kunnen omgaan met de dynamiek die projecten met zich meebrengt?

Deze workshop richt zich op projectleiders die niet voltijds met hun project bezig zijn, maar er naast hun dagelijkse taken ook één of enkele projecten bij nemen. De realiteit voor menig managementassistent(e) dus!

U maakt kennis met belangrijke principes van projectmanagement. Daarbij is er oog voor zowel de structurele aspecten van een project (projectstructuur, planning, risico’s, …) als de menselijke aspecten van een project (stakeholders, communicatie, draagvlak, …).

Leer efficiënt informatie analyseren en verwerken.

Welke technieken gebruikt u bij het maken van een presentatie, van notities tijdens een vergadering of bij het voorbereiden van een tekst? Hebt u al eens aan mindmapping gedacht?

Mindmapping is een techniek om informatie sneller te verwerken en uw hersenpotentieel te maximaliseren. 

Deze workshop leert u op een efficiënte en effectieve manier informatie analyseren en verwerken. Daardoor krijgt u een beter inzicht in problemen en gaat u oplossingsgerichter denken. De mindmaptechniek zorgt ervoor dat u op een creatieve, overzichtelijke en visuele manier gegevens in kaart brengt. Daardoor wordt informatie van vergaderingen, teksten, interviews, .... beter gecapteerd en onthouden.

Het maken van overzichtelijke mindmaps zorgt voor een aanzienlijke verhoging van uw werkrendement. U leert snel plannen en veranderingsprocessen aansturen en prioriteiten leggen.

Het gebruik van deze techniek zorgt er ook voor dat uw concentratievermogen aanzienlijk toeneemt!

Gezond en fit de werkdag door.

We werken gemiddeld 225 dagen per jaar. Onze gezondheid en ons welzijn worden voor een groot deel dus op ons werk bepaald. Helaas liggen uitgerekend hier veel verleidingen op de loer. Een jarige collega die trakteert met taart, in de gang frisdrank- en snoepautomaten en om 12 u. belegde broodjes waarvan u een uur later alweer honger krijgt.

Thuis hebt u alles in de hand, maar op het werk wordt het wat moeilijker om uw gezonde levensstijl vol te houden. Een uitdaging: zeker. Haalbaar: absoluut! In deze workshop krijgt u tips over hoe het kan!

Charlie Magazine

FUCK FAKE!

U wordt getrakteerd op een ontwapenend en eerlijk podiuminterview met Jozefien Daelemans. Jozefien is de hoofdredactrice van Charlie Magazine, het rebelse mediaplatform dat sinds enkele jaren echte verhalen over en door echte mensen in de spotlights stelt onder de banner Fuck Fake. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen en realistische rolmodellen. Van body image, feminisme en seks tot de combinatie werk en gezin, duurzaamheid en wetenschap: de vinger aan de pols van een veranderende wereld!

Jozefien was in een vorig leven artdirector bij de vrouwenbladen. Haar stokpaardjes zijn gendergelijkheid, beeldvorming in de media en het opvoeden van twee luidruchtige jongens.

Ongetwijfeld een inspirerend interview!

En uiteraard gaat iedere deelnemer ook weer naar huis met een leuke goodiebag!