De 11 Incoterms voor uw internationale aankoop- en verkoopovereenkomsten onder de loep

13/12/2018

Krijg het antwoord op uw vragen tijdens dit seminarie met talrijke oefeningen en praktijkvoorbeelden!

Wanneer uw onderneming goederen exporteert of importeert, komt hier heel wat bij kijken. Het spreekt voor zich dat u onder meer goed op de hoogte moet zijn van de wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden. Het is dan ook van kapitaal belang dat u de Incoterms 2010 bij alle aan- of verkoopovereenkomsten goed onder de knie heeft.

Door de Incoterms 2010 correct te gebruiken, kunnen er zeer veel misverstanden vermeden worden. Dat zal de relatie met uw klant of leverancier zeker en vast ten goede komen!

Tijdens dit seminarie willen wij uw kennis van de Incoterms 2010 stevig heropfrissen. Dit uiterst praktische seminarie, doorspekt met praktische oefeningen en tal van cases, zal tevens goed te volgen zijn voor medewerkers die tot op heden nog maar weinig in aanraking gekomen zijn met de Incoterms 2010. Een absolute must dus voor alle medewerkers die bij exporterende en importerende ondernemingen met aankoop- en verkoopovereenkomsten in aanraking komen.

Inhoud 

  • Ontstaan en historiek – Incoterms 2010
  • Wat regelen Incoterms en wat regelen Incoterms zeker niet?
  • Bespreking van de elf Incoterms bij de verschillende transportwijzes
  • Hoe de Incoterms lezen in de publicatie van de ICC? – het spiegeleffect
  • Welke Incoterm kiezen als verkoper of als koper?
  • Incoterms in combinatie met de verschillende vervoerwetgevingen
  • Incoterms 2020: wat is de stand van zaken?
  • Cases en oefeningen

Jouw trainer
Lieve Lombaert - Lova Consultants
Lieve beschikt reeds over meer dan tien jaar ervaring binnen de consulting sector en over meer dan 35 jaar ervaring binnen de transport sector.  Lieve is een van de weinige Vlaamse consultants die het praktische van de wetgevingen in verband met vervoer en internationale handel kan linken met de praktische kant van de internationale handel, douane en btw.

Aan de hand van de vele opgedane kennis en ervaring wordt alles op een hele praktische manier uiteengedaan.