Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De 17 duurzaamheidsdoelstellingen op maat van de KMO

Duurzaamheidsontwikkeling heeft niet enkel een positieve impact op samenleving en milieu, maar vormt ook een sterke basis voor een goed bedrijf met duurzame groei. In deze workshop worden handvaten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG's) van de VN en deze te vertalen naar duurzame en haalbare acties voor het bedrijf.

De 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, ook gekend als de 17 SDG’s, werden in 2015 opgemaakt en ondertekend door 193 landen met als doel  “van schade herstellen naar duurzaam vooruitdenken”. Deze doelstellingen en hun 169 sub-doelstellingen kunnen echter niet enkel op landniveau gerealiseerd worden. Ook de bedrijfswereld kan zijn steentje bijdragen tot het behalen van de doelstellingen.

In deze workshop staan we stil bij hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de basis vormt voor de 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Vervolgens lichten we elke doelstelling nader toe en maken we een denkoefening om de doelstellingen te vertalen naar de eigen bedrijfscontext. Tenslotte houden we een interactieve brainstorm om als eerste aanzet aan de slag te gaan met duurzame ontwikkeling aan de hand van deze doelstellingen. 

SDG

 

Programma

•    Wat is MVO en hoe vormt het de basis van de 17 SDG’s
•    Wat zijn de 17 SDG’s en hoe worden ze vertaald naar de bedrijfswereld
•    Denkoefening om de doelstellingen te koppelen aan je eigen bedrijf
•    Interactieve brainstorm 

Doelstelling

Het doel is om door een praktische invulling van de SDG's deelnemers te inspireren om leidende maatregelen te nemen en de verwezenlijking van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op bedrijfsniveau te ondersteunen. 

Docenten

Hilde Hanselaer
MVO advies voor de KMO van nu en morgen


Jan Boutsen
Consultant
Circularis Cogitandi  

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.