Skip to main content
innovatie

Blockchain trade

Hoe eenvoudiger handel drijven met nieuwe technologie?

Sommigen noemen blockchaintechnologie de belangrijkste uitvinding van de eeuw. Een uitvinding die de wereld zal veranderen net zoals het internet de wereld heeft veranderd. 

De blockchain wereld is er eentje vol met aankondigingen, whitepapers en press releases. Achter de schermen beweegt er echter enorm veel. Diverse bedrijven zijn bezig use cases te concretiseren en van conceptniveau naar productieniveau te brengen. Blockchain wordt bijvoorbeeld gezien als één van de meest veilige manieren om informatie en waarde te delen. 

Hoe kan blockchaintechnologie veiligheid en transparantie garanderen in een verkoopproces? Hoe kan een heel verkoopproces betrouwbaar digitaal gevolgd worden? Van de verzending van de goederen tot de opmaak van de factuur tot het overmaken van het geld van de bank naar de verkoper? 

Innoveren door een vlottere en veilige manier van lokaal of internationaal handel drijven d.m.v. blockchaintechnologie…
 

Programma

  • Introductie tot de blockchaintechnologie
  • Toepassingen voor bedrijven
  • We.trade, het blockchain handelsplatform voor bedrijven - uniek in Europa
    - Voorstelling en demo
    - Netwerk
    - Toekomst
  • Wat kan blockchain betekenen voor uw onderneming?

 

Doelstelling en resultaat

Veel bedrijven zijn op zoek naar een meer efficiënte en kosteneffectieve manier om (inter)nationaal te handelen. Via kennismaking met we.trade, een op blockchain gebaseerd handelsplatform, ontdek je mogelijkheden om je klantenervaring te verbeteren bij (inter)nationale handel.


Doelgroep

Iedereen met interesse in innovatie en blockchaintechnologie met concrete toepassingen voor bedrijven in het kader van (inter)nationaal ondernemen (afdelingen: verkoop, aankoop, financiën, ...)

Geen voorkennis vereist. 


Docenten

Thomas Eilers, Blockchain Policy Advisor bij KBC Bank & Verzekeringen, focust op het identificeren en concretiseren van oplossingen ondersteund door blockchaintechnologie. Hij neemt hierbij zijn expertise van internationaal betaalverkeer mee.

Chantal Van Haute, Business Development & Innovation Manager Trade Finance bij KBC Bank, focust binnen Trade Finance op digitale transformatie en nieuwe technologieën. Daarnaast maakt Chantal deel uit van de raad van bestuur van het we.trade bedrijf uit Dublin. 

 

Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 100,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 130,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo