Blockchain: de technologie van het vertrouwen

12/09/2017

“The trust machine”, zo noemt het wereldvermaarde magazine The Economist blockchain. Anderen verwijzen dan weer naar de nieuwe technologie als de belangrijkste uitvinding van de eeuw. Eén ding is zeker: blockchain zal de wereld veranderen, net zoals het internet de wereld veranderde. Kom er op 12 september alles over te weten!

infosessie Blockchain

Blockchain is een ongezien veilige manier om informatie en waarde te delen. De technologie combineert de openheid van het internet met de veiligheid van cryptografie. De blokjes informatie die gedeeld worden, kunnen achteraf niet gewijzigd worden. Data-uitwisseling wordt daardoor zeer betrouwbaar, transparant en veilig. Of je nu eigendomsrechten wil verifiëren of de herkomst van organische groente: met blockchain kan het allemaal.

Vergis u niet: het zijn niet alleen de financiële sector en overheden die beïnvloed worden door blockchain. Ook bedrijven uit sectoren als energie, logistiek, entertainment, healthcare,… zullen de impact ervan voelen. Nu al lopen verschillende pilootprojecten met blockchain, zowel in de private als in de publieke sector. De Zweedse overheid laat inwoners landeigendom registreren via blockchain, de Amerikaanse beurs Nasdaq wil aandeelhouders laten stemmen via die technologie en de Engelse zangeres Imogen Heap int haar royalties op die manier.

Blockchain vormt dus een uitdaging, maar brengt ook veel mogelijkheden met zich mee. Dat is precies waarvan we West-Vlaamse ondernemers bewust willen maken tijdens dit eerste grote blockchainevent in onze provincie. We steken van wal met een algemene, zeer toegankelijke uitleg. Daarna overtuigen experts u van de opportuniteiten voor West-Vlaamse bedrijven.

Programma:

14u30    Onthaal met koffie

15u00    Introductie in blockchain (Sam Wouters, Duval Union)

15u40    Wat betekent blockchain voor uw onderneming? (Jean-Luc Verhelst, Deloitte)

16u20    Hoe omarmt ING blockchain in zijn strategie? (Thomas Lecok, ING)

16u40    Pitches:

-blockchain start-up

-ondernemer Xavier Dekeyster (DX Solutions) brengt een case uit zijn onderneming

-Kurt Callewaert (Howest) over de opleiding blockchain

17u00    Netwerking met cocktails

Contactpersoon: Benedikte Tryhou | 056 26 14 01

ISEInterreg

 

Partners