Skip to main content

Bezoek Vynckier site met bouw- en vastgoedcommunity

Voka brengt als sectoroverschrijdende organisatie Oost- en West-Vlaamse bedrijven uit de brede bouw- en vastgoed keten samen in een community, om op een respectvolle en open manier te streven naar vernieuwing en innovatie. 

Het jaarprogramma bestaat uit 3 fysieke events, 2 webinars en een winterdrink. 
Je schrijft meteen in voor het volledige programma en betaalt 500 euro excl. btw voor het volledige jaar. 

Voor het tweede fysieke bezoek zijn we te gast op de Vynckier site in Gent. Het bezoek bestaat uit een rondgang, toelichting over het masterplan en netwerking met walking dinner.

Bezoek  

Het grootste deel van het enorme Vynckierterrein aan de Nieuwevaart in Gent staat al jarenlang leeg en de iconische gebouwen zijn danig verkommerd. Maar  eindelijk is er weer toekomst: Revive heeft ambitieuze plannen. 

Dit bezoek omvat een rondleiding op de site en toelichting rond het masterplan door founder & executive chairman Nicolas Bearelle en CEO Alexandre Huyghe. Nadien volgt een netwerkmoment met walking dinner. 

Historie

In 1860 werd er een textielfabriek neergepoot, in de jaren 1930 nam Vynckier, toen een wereldspeler op vlak van elektrisch schakelmateriaal, de hele site over. Na Vynckier kwam de site in handen van General Electric. Revive heeft een jaar met hen onderhandeld om de site met een verontreinigde bodem nieuw leven te kunnen inblazen.

Ruim 100.000 vierkante meter, of 20 voetbalvelden groot, is de site die herontwikkeld zal worden. Hoe de plannen er in detail zullen uitzien, moet nog bepaald worden. 
Revive zal de herontwikkeling verder uitwerken in nauwe samenwerking met de stad Gent, en in overleg met de buurt en met ABB. ABB nam in 2017 de activiteiten op de site van General Electric over, en blijft nog drie jaar op het terrein. 

De site wordt vandaag vooral gekenmerkt door de Manchester-gebouwen, elk zo’n 25.000 m² aan industrieel erfgoed. Die twee iconische gebouwen met hun torens zullen in al hun glorie hersteld worden. Het terrein errond krijgt een grondige facelift.

In deze video vertelt Sofie Verstraete van Revive je alvast meer over de site.

Jaarprogramma

21/03 Bezoek Delta Light: de toekomst van verlichting

05/05 Webinar: de omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap

23/06 Bezoek Vynckier: de toekomst van een iconische site

29/9 Webinar: De impact van digitalisering

Oktober: Fysiek event

December: Winterdrink

Alle info over de volledige community hier.

Wanneer

Prijs

Je schrijft je meteen in voor de volledige community. De prijs voor het volledige jaar bedraagt 500 euro excl. btw. 

Exclusief voor Voka leden. Nog geen lid? Neem contact met Sophia via sophia.debruyne@voka.be

Uitsluitend voor zaakvoerders of beslissingsnemers van bouw- of vastgoed gerelateerde bedrijven. 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.