Beyond the hype: inspiratiemissie naar Boston en New York

15/10/2017

Van 15 tot 20 oktober 2017 organiseren Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, Leuven MindGate en KU Leuven R&D een inspiratiemissie naar de Oostkust van de Verenigde Staten, waarbij zowel Boston als New York op het programma staan. De reis vindt plaats onder leiding van Mohamed Ridouani, Leuvense Schepen van o.a. Economie.

Ontdek de échte drivers van de nieuwe economie

Co-creatie, interactie, innovatie, kennisdeling, digitale disruptie, platformeconomie, …: de wereldsteden Boston en New York staan op deze vlakken al ver voor op ons. Ze komen dan ook niet voor niks voor in lijsten van de meest innovatieve steden ter wereld. Kruisbestuivingen tussen kennisinstellingen, start-ups en meer mature bedrijven,  maar ook tussen non-profit en bedrijven, zijn er zeer sterk ingeburgerd. Een  open ecosysteem van kennisdeling kent geen economische limieten.

Maar ook Vlaams-Brabant heeft van haar kant heel wat te bieden. Dit willen we aantonen door topmensen uit de bedrijfswereld, kennisinstellingen en de overheid samen te brengen om zich te laten inspireren en zaken te doen.

Wat staat er op het programma?

In Boston bezoeken we Harvard en MIT (Massachusetts Institute of Technology), waar we ontvangen worden door Mevr. Pattie Maes, hoofd van het MIT Media Lab en wereldbekend in haar domein van Ambient Intelligence. Eveneens op het programma staat een bezoek aan Harvard Medical School, Cambridge Innovation Center en een ontmoeting met Belgen die ter plaatse actief zijn. Boston blijft het mekka van life sciences en zal u zeker kunnen inspireren!

Nadien reizen we door naar New York, waar we ons laten inspireren door lokale start-ups in interactie met gevestigde (Belgische) bedrijfsleiders. We snuiven de laatste trends op uit de financiële, design- en mediawereld en de digitalisering, waar termen als urban manufacturing, mass customisation en blending nu al schering en inslag zijn. Geen twijfel mogelijk dat deze binnenkort ook bij ons ingang zullen vinden.

Meer info

Sabine Soetens via sabine.soetens@voka.be of 02 255 20 17

 

Partners 

Partnerlogo's

 

 

 

Partners