Skip to main content
Beyond Borders India

Beyond Borders India

Tijdens 4 sessies word je ondergedompeld in zakendoen met India: welke kansen liggen er voor jouw onderneming? Dit lerend netwerk biedt expertise en ervaringsdeling tijdens een kort maar intensief traject.

 

Van Delhi tot Bangalore, van Mumbai tot Madras. Geen land ter wereld is zo anders, zo fascinerend als India. Het land heeft 1.34 miljard inwoners waarvan de helft jonger dan 25 jaar én een ondernemende middenklasse tuk op Europese producten. Het is één van de snelst groeiende grote economieën ter wereld. 

De kansrijke sectoren voor Vlaamse bedrijven zijn talrijk: naast voeding en drank zijn er mogelijkheden voor de machinesector, elektronica, cleantech, pharma, infrastructuur, diensten, … . Niet alleen de verkoop biedt ruime kansen maar ook het sourcen van zowel goederen als diensten, denken we maar aan IT services.

Zakendoen met India vereist een grondige voorbereiding en kennis van de markt. Vanaf december 2021 start Voka met Beyond Borders India: tijdens 4 interactieve sessies komen experten aan het woord en wisselen deelnemers ervaringen met elkaar uit. 

Thema's

  • Het vinden van een distributeur of agent (exclusiviteit, contracten, regionale vertegenwoordiging)
  • Zakelijke gedragscodes
  • Marktbenadering & market research (prioritering landen, informatiebronnen, benadering)
  • Overheidscont(r)acten - Omgaan met red tape
  • Outsourcing van diensten en productie naar India
  • Het sourcen en importeren van Indische producten
  • Transport & logistiek ( modi, groupage, incoterms )
  • Het oprichten van een vestiging en investeringssubsidies 

Methodiek

De sessies worden begeleid door Stefan Derluyn, manager internationaal ondernemen van Voka. Ze worden geadviseerd door een stuurgroep bestaande uit praktijkervaren leidinggevenden uit vooraanstaande bedrijven.

Ter voorbereiding van het traject worden alle deelnemers bevraagd omtrent hun praktijk en hun verwachtingen.

We starten iedere sessie met een theoretische getuigenis door een expert en/of een business case door een ervaringsdeskundige. Tijdens het daaropvolgend interactief debat discussiëren sprekers en deelnemers rond de topics en brengen ze hun eigen ervaring in het gesprek. 

Elke groep is multisectorieel en niet-concurrentieel samengesteld, wat een heel bijzondere groepsdynamiek genereert. De openheid en spontaneïteit in de groep garandeert inspiratie en verrijking voor alle deelnemers. 

Er is op het einde van elke bijeenkomst voldoende ruimte voorzien voor netwerking zodat na afloop van het programma jouw contact list met een aantal interessante “peers” is aangevuld.

Beyond Borders

Contactpersoon

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen en Exportdocumenten - Chief Digital Officer

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 550 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag 

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO-VOKA-label

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat