Voka Kempen Oost bezoekt Geothermiecentrale van VITO

19/04/2018

Het lokale ondernemersnetwerk LON Voka Kempen Oost, één van de 9 Lokale Ondernemersnetwerken van Voka - KvK Mechelen-Kempen organiseert op 19 april een bezoek aan de Geothermiecentrale van Vito in Mol.

Programma

 • 17u30 : Onthaal 
 • 18u00 : Bezoek aan de geothermiecentrale - Stijn Bos (VITO) en Dries Vos (VITO)

  VITO investeert volop in haar diepe geothermiecentrale in Mol. Deze centrale zal haar warmte halen uit de diepe ondergrond. Hiervoor zal er heet water van ongeveer 130 °C van meer dan 3 kilometer diep naar boven worden gepompt. 
   
 • 19u15 : Verwelkoming door Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuur van VITO
 • 19u25 : Introductie nieuwe leden Voka Kempen Oost
 • 19u30 : Diepe Geothermie en warmtenetten in de Kempen, door Geert De Meyer (Vito) en Staf Peeters (Eandis) geven jou graag de huidige stand van zaken.

  De geothermiecentrale laat toe om volledig CO2-neutraal te kunnen verwarmen van niet enkel de eigen site maar ook voor woningen, bedrijven, scholen, … in de buurt. Om de warmte te transporteren wordt een warmtenet van in totaal ongeveer 30 kilometer aangelegd. VITO en het Kempens Warmtebedrijf kijken samen met EANDIS/INFRAX naar bijkomende locaties waar diepe geothermie een belangrijke rol kan spelen in verduurzamen van de regio.
   
 • 20u00 : Netwerkreceptie

  Na de kennismaking is er mogelijkheid tot gezellig netwerken met een hapje en een drankje aangeboden door de gastheer. Je ontmoet de Voka ambassadeurs van Voka Kempen Oost en andere collega-ondernemers uit de regio.


Meer informatie?

Contacteer Brenda Boons via brenda.boons@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

Voka kempen oostVito