Skip to main content

Basisopleiding: Lean Agile Working binnen Operations

Industrie

Introductie tot de lean agile principes en de toepassing ervan binnen een productie of logistiek afdeling. 

Agile staat letterlijk voor wendbaar, lenig en flexibel. Het stelt organisaties in staat om snel en effectief in te spelen op veranderingen in de buitenwereld, waarbij de tevredenheid van de klant voorop staat. 

Programma

Een lerende, wendbare organisatie worden, waarin mensen slim, effectief en constructief samenwerken, hoe doe je dat? Waar medewerkers eigenaarschap nemen, voortdurend verbeteringen zien en verantwoordelijkheid nemen voor de organisatie? Hoe kun je het werk dat elke medewerker doet transparant maken zonder te vervallen in  micromanagement? Hoe kun je vertrouwen toelaten, maar voldoende feedback en check-ups inbouwen?

Zijn dit ook vragen waar jij van wakker ligt? Dan biedt agile werken misschien het antwoord.

In deze basisopleiding maak je kennis met de agile manieren van werken. Daarnaast krijg je tal van hands on-tips die je direct op jouw werkvloer kan inzetten: 

  • Maak kennis met de basisprincipes van agile werken 
  • Transparante organisatie van het werk en het verschil tussen operations en governance
  • Leer welke rol en houding er van leidinggevenden wordt verwacht in de begeleiding van agile werken
  • Agile vergadertechnieken

Doelgroep

Afdelingsverantwoordelijken en leidinggevenden binnen productie, onderhoud, logistiek, kwaliteit of engineering, organisatiedeskundigen, changemanagers, management teamleden zonder of met beperkte voorkennis van agile.

Spreker

Dette Van Zeeland, Consultant van PVO. Als organisatiecoach faciliteert Dette zelfsturing onder andere aan de hand van Sociocratie 3.0 (S3.0) maar baseert ze zich ook op systemisch werk en verbindende communicatie. Teal, agile en scrum, community management, playful culture, Liberating structures en de inzichten die ze heeft opgedaan over Het Nieuwe Werken integreert ze eveneens.

Bekijk zeker ook eens de andere basisopleidingen: 

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9a
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 200 euro
  • Niet-leden: 300 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.