Baanbrekers: Circulaire Handelsmissie

14/12/2018

Op vrijdag 14 december organiseert Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen met streekoverleg Waas & Dender voor de eerste maal een Circulaire Handelsmissie. Stap op de bus en laat je inspireren door bedrijven in Waas & Dender die de circulaire basisprincipes integreren in hun business model.
 

Baanbrekers: Circulaire Handelsmissie

Waarom deze missie?

Doel van deze missie is (openbare) besturen, bedrijven, organisaties, ondertekenaars van het Green Deal te inspireren met het circulaire aanbod in onze regio.

De formule maakt het voor de deelnemers bovendien prima mogelijk om contacten te leggen en kennis uit te wisselen rond nieuwe ontwikkelingen binnen de circulaire economie.  

Op de verplaatsingen tussen de verschillende bedrijfsbezoeken laten we ons inspireren door (jonge) circulaire initiatieven en ondernemers.

Wie bezoeken we? 

Ontex

Ontex minimaliseert de milieudruk van luiers en incontinentiemateriaal doorheen de productie- en toeleveringsketen via circulair ontwerp, service modellen en materialengebruik.

Stapp.in

Garagebedrijven transformeren naar mobiliteitsaanbieders. In het licht daarvan startte Opel-dealer Houttequiet medio 2017 een project autodelen op.

Recticel

Recticel lanceerde een pilootlijn waarbij grondstoffen uit oude matrassen gerecycleerd kunnen worden onder de vorm van akoestisch isolatiemateriaal. Het bedrijf anticipeert daarmee op een slimme manier op de mogelijk verplichte terugname van gebruikte matrassen.

DS Textile

Duurzame productieprocessen en producten zitten ingebakken in het DNA van het Dendermondse familiebedrijf DS Textile Platform. De groep investeerde sterk in dochterbedrijf DS Fibres, dat polyestervezels wint uit gebruikte petflessen.

Dit programma wordt nog gefinaliseerd.

Programma

  • 08.00 - 08.30 u. Ontvangst met ontbijt bij Voka Dendermonde
  • 08.30 - 18.00 u. Vertrek circulaire handelsmissie
  • 18.00 u. Terug aan Voka Dendermonde (eindduur onder voorbehoud)

Doelgroep

(Openbare) Besturen, bedrijven, organisaties, ondertekenaars van de Green Deal

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Maarten Dheedene of bel 0497 71 81 03.