Skip to main content
Atelier Crowdfunding Waasland

Atelier Crowdfunding Waasland

Start een crowdfundingcampagne en financier jouw project! 

Je hebt al gehoord over crowdfunding en wil nu zelf een campagne starten? Wij ondersteunen jou hierbij tijdens dit atelier. We begeleiden ondernemers met verschillende typen campagnes. Zowel reward-, lending- als equity-based campagne komen bij ons aan bod.

Het traject bestaat uit vier sessies waarvan drie in groep en één individuele sessie met als doel om op het einde van het traject jouw campagne te lanceren. Om een kwalitatieve begeleiding te verzekeren voor alle deelnemers, laten we maximum acht projecten toe per atelier.

Sessie 1: Het Crowdfundingcanvas

Na een korte introductie over de mogelijkheden van crowdfunding gaan we aan de slag met de grote lijnen van alle projecten uit te tekenen in het crowdfundingcanvas. Na overleg met de coaches en de groepsleden bepalen we de ‘waarom’ van de campagne om de boodschap voor het grote publiek toegankelijk te maken. Op het einde van deze sessie heb je in kaart gebracht welke informatie je nog nodig hebt om een crowdfundingcampagne op te zetten.

Sessie 2: Community-building

In sessie twee krijgen de deelnemers advies over de platformkeuze en vindt er een groepsdiscussie plaats over het doelbedrag en de rewardkeuze. We gaan dieper in op de mobilisatie van de community en op welke manieren je jouw netwerk en onbekenden kan overtuigen om mee te stappen in jouw project.

Sessie 3: Jouw campagne startklaar

In de laatste sessie zetten we de puntjes op de i. Hoe zijn de teksten geformuleerd? Spreekt de videoclip aan? En wat met de juridische en de praktische kant? Ga een launch evenement organiseren en wat komt daarbij kijken?

Na deze sessie ben je klaar om jouw campagne live te zetten!

Sessie 4: Midway Boost

Wanneer de campagne loopt kan je bij ons terecht voor een individuele sessie waarbij we samen met jou de stand van zaken evalueren. Loopt alles vlot? Dan geven we jou nog extra trips en tricks om jouw crowd nog meer te betrekken. Heb je nog een duwtje in de rug nodig? Ook dan staan we voor jou klaar met advies.

Tijdens het atelier werken we volledig platformonafhankelijk. 

Heb je zin gekregen om een eigen campagne te lanceren? Stuur dan een mailtje naar nathalie.deschepper@voka.be voor een vrijblijvend intakegesprek. 

Adres

Kleine Laan 28
9100 Sint -Niklaas

Wanneer

Prijs

Leden: 550 euro (Excl. btw) 

Niet-leden: 550 euro (Excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 19 oktober 2018. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. Startende ondernemingen (jonger dan 4 jaar) betalen 200 euro.

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx