Atelier crowdfunding Mei-Juni 2018

24/05/2018

Betrek je klanten bij de evolutie van je onderneming via crowdfunding!

Crowdfunding is een financierings- en marketingvorm waarmee je als starter jouw product of dienst kan testen bij de markt via een reward-based campagne. Als kmo is crowdfunding dan weer een ideale manier om groeikapitaal te vergaren samen met een achterban van gebruikers en stakeholders.

Tijdens het atelier ondersteunen we ondernemers met hun reward-, lending- of equity-based campagne. Het traject bestaat uit vier sessies waarvan drie in groep en één individueel met als doel op het einde van het traject jouw campagne te lanceren. Om een kwalitatieve begeleiding te verzekeren voor alle deelnemers, laten we maximum acht projecten toe per atelier.

Sessie 1: Het Crowdfundingcanvas

Na een korte introductie over de mogelijkheden van crowdfunding gaan we aan de slag met de grote lijnen van alle projecten uit te tekenen in het crowdfundingcanvas. Na overleg met de coaches en de groepsleden bepalen we de ‘waarom’ van de campagne om de boodschap voor het grote publiek toegankelijk te maken. Op het einde van deze sessie heb je in kaart gebracht welke informatie je nog nodig hebt om een crowdfundingcampagne op te zetten.

Sessie 2: Community-building

In sessie twee krijgen de deelnemers advies over de platformkeuze en vindt er een groepsdiscussie plaats over het doelbedrag en de rewardkeuze. We gaan dieper in op de mobilisatie van de community en op welke manieren je jouw netwerk en onbekenden kan overtuigen om mee te stappen in jouw project.

Sessie 3: Jouw campagne startklaar

In de laatste sessie zetten we de puntjes op de i. Hoe zijn de teksten geformuleerd? Spreekt de videoclip aan? En wat met de juridische en de praktische kant? Ga een launch evenement organiseren en wat komt daarbij kijken?

Na deze sessie ben je klaar om jouw campagne live te zetten!

Sessie 4: Midway Boost

Wanneer de campagne loopt kan je bij ons terecht voor een individuele sessie waarbij we samen met jou de stand van zaken evalueren. Loopt alles vlot? Dan geven we jou nog extra trips en tricks om jouw crowd nog meer te betrekken. Heb je nog een duwtje in de rug nodig? Ook dan staan we voor jou klaar met advies.

Tijdens het atelier werken we volledig platformonafhankelijk.

Partners