Ambassadeurslunch Japan

22/11/2017

De Japanse economie – nummer drie van de wereld – is in het eerste kwartaal van 2017 in een hoger tempo gegroeid dan de laatste tien jaar. Dat hoeft niet te verbazen: het consumentenvertrouwen is langzaam teruggekeerd en de hogere overheidsuitgaven en bedrijfsinvesteringen wakkeren een verder groei aan.

Een economische expansie die sterker is dan verwacht, een teruggekeerd consumentenvertrouwen en een historisch lage rentestand. Het zijn de ingrediënten voor een aanhoudende economische groei en vertrouwen in de toekomst. En dus ook voor nieuwe opportuniteiten in het land van de rijzende zon, en dat in tal van sectoren: Biotech en farma, voeding, nanotech, ICT en automotive engineering.

Om te weten wat er mogelijk is en waar de grootste opportuniteiten liggen, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in samenwerking met Brussels Diplomatic Academy (VUB) en Voka Metropolitan een ambassadeurslunch.

HAJIME HAYASHIDe Japanse ambassadeur voor België, Z.E. Hajime Hayashi vertelt u alles over de Japanse markt en welke commerciële en investeringsopportuniteiten uw bedrijf op deze markt kan vinden.

Deze lunch is een absolute must voor elke ondernemer die nieuwsgierig is naar deze derde grootste economie ter wereld (na de VS en China), elke ondernemer die er al zaken doet en met collega-ondernemers een inhoudelijk gesprek wil voeren of elke ondernemer die op zoek is naar de vele zakelijke opportuniteiten en ze uit eerste hand wil krijgen van deze topambassadeur.

Programma

11.30 u: Ontvangst en welkomstdrink
11.45 u: Inleiding door Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka vzw
11.50 u: Voorgerecht
12.15 u: Presentatie door Ambassadeur Z.E. Hajime Hayashi
12.45 u: Hoofdgerecht
13.15 u: Q&A
13.30 u: Walking dessert

Meer info bij

jan.vandoren@vokametropolitan.be

In samenwerking met

Voka Metropolitan    Brussels Diplomatic Academy