Skip to main content
Wetgeving

Afsluiten van aannemingsovereenkomsten

Een aannemer tewerkstellen? Dat is niet zonder risico's. Ontdek op 26 januari 2021 de valkuilen van een aannemingsovereenkomst én hoe je die vermijdt! 

Het spreekwoord zegt dat voorkomen beter is dan genezen. En dat geldt zeker als je als bedrijf werken laat uitvoeren door een aannemer. Want dan bestaat de kans op juridische problemen. In deze opleiding leer je hoe je het spreekwoord in de praktijk brengt door goede aannemingsovereenkomsten op te stellen en zo je risico's te beperken. We zoomen in op aandachtspunten, de belangrijke aspecten van een overeenkomst en hoe je die het best omschrijft, én lichten de do's-and-don'ts toe.


 

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de aannemingsovereenkomst in het algemeen
  • de belangrijke aspecten van een aannemingsovereenkomst
  • de do’s-and-don’ts van een aannemingsovereenkomst
  • praktische cases 
     
Doelgroep

Als deelnemer aan deze opleiding heb je een basiskennis van het vastgoed- en bouwrecht (je weet bijv. wat een aannemingsovereenkomst is, wanneer een aannemingsovereenkomst wordt afgesloten, etc.). 

Docenten

Dario Petosa, advocaat bij Lydian en academisch medewerker bij de vakgroep Privaat- en Economisch Recht, afdeling Privaatrecht en Notariaat, Faculteit Recht & Criminologie, van de Vrije Universiteit Brussel 


Linde Simons is master in de rechten en in het notariaat (Katholieke Universiteit Leuven). Zij is actief als advocaat aan de balie van Brussel bij het advocatenkantoor Lydian, waar zij deel uitmaakt van het departement Real Estate, Environment & Regulatory.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Aantal opleidingsuren: 3 uren

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 165,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo