Skip to main content

Actief netwerken, hoe doe je dat alweer?

Iedereen die business doet, kent het belang van netwerking en weet dat een goed professioneel netwerk een waardevolle hefboom kan betekenen voor zakelijk succes. En toch is het vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.  
 

Schrikt face-to-face netwerken jou ook af? Weet je niet goed hoe dit aan te pakken? 
Dan is dit een uitgelezen opleiding voor jou. Na deze interactieve dag keer je terug met nuttige handvaten en interessante tips. Wat je zelfvertrouwen ten goede zal komen en je de goesting zal geven om ermee aan de slag te gaan. Bovendien houd je er al meteen een fijn en interessant netwerk aan over. 
 

Wat mag je verwachten?

Actief netwerken kenmerkt zich door het actief contact leggen met anderen, denk aan het bezoeken van bijeenkomsten, events, business-clubs, maar ook het online ontmoeten van mensen. De gemene deler is het actief of interactief bezig zijn om zo contacten op te bouwen en de onderhouden.

Tijdens deze interactieve opleiding leer je dit in verschillende stappen: 

Virtueel netwerken als springplank voor face to face netwerken
Onze manier van contacten leggen is veranderd. Zowat iedereen heeft een profiel op LinkedIn. Je beheert er gemakkelijk contacten en ziet waar je relaties op dit moment mee bezig zijn. Bovendien kan je ontdekken welke relaties je eventueel deelt met personen en dus met wie je in contact wil komen.

Wij leggen de onmisbare brug tussen virtueel en fysiek netwerken.

Wij zijn allen verschillend
Wij hebben allemaal onze eigen menselijke natuur. De één ingetogen introvert, de ander uitgesproken extravert. De één denkt emotioneel, de ander handelt rationeel. Zeer dikwijls zijn net die verschillen dé drempel om face to face contacten te leggen, en te netwerken in het bijzonder. 

We leren hoe met die drempel om te gaan en waar mogelijk weg te nemen.

Een frisse intro en pakkend verhaal dat lang blijft plakken
Face to face netwerken is net als elke fysieke ontmoeting. Wie benader je? Hoe open je het gesprek? Wat vertel je? Welke vragen stel je? 
Vlot het gesprek op gang brengen is de boodschap. Daarnaast is netwerken geen doel op zich maar een middel om je doelstelling te concretiseren. Dus de inhoud van wat we zeggen is bepalend om de interesse van je counterpart te verkrijgen én vast te houden. En vooral om je gesprekspartners te laten onthouden wat je gezegd hebt. 

Wij zetten je op weg naar frisse intro en een pakkend, plakkend verhaal.


En daarna?
Al te vaak schudden we handjes en wisselen we business-kaartjes uit. En dan?
Daarna begint het huiswerk. Net-werken is een werkwoord, en slechts het begin.

Je leert processen, methodes en tools kennen om de netwerkcontacten om te zetten in succes.

Online prospecteren
LinkedIn is een performante tool om je netwerk online uit te bouwen en sterker te maken. Hoe haal je het beste uit LinkedIn? En hoe kan je LinkedIn gebruiken als echte sales -en businesstool? Hoe kan LinkedIn Sales Navigator een meerwaarde zijn in het bereiken van de juiste prospecten, contacten en beslissingsnemers?

Naast de do’s ook de dont’s
Een aantal zeer voor de hand liggende maar toch praktische tips voor zaken die je best niét doet bij persoonlijk netwerken.

 

Doelgroep

Deze workshop richt zich op iedereen die via netwerking van zijn of haar relatiebestand een hefboom voor persoonlijk of zakelijk succes wil maken.

Trainers

Jan Boudrez

Matthieu Voet

 

Contactpersoon

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 380 euro (excl. btw) inclusief lunch

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

10% korting voor een tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat