10 nodige interne btw-controles bij internationale handel

12/12/2017

Fouten vermijden in uw aangifte? Deze interactieve sessie geeft u inzicht in de werkwijze van de administratie en laat zien hoe u zelf een btw-controle uitvoert.

De Belgische btw-administratie is streng, heel streng! Boetes en nalatigheidsinteresten worden steeds vaker toegepast. Des te belangrijker is het om na te gaan of alle facturen goed verwerkt zijn. Vooral bij internationale handel wordt het snel ingewikkeld, en is interne controle essentieel. Om uw interne audit een duwtje in de rug te geven heeft Deloitte Private een overzicht gemaakt van de belangrijkste pijnpunten tijdens een btw-controle en hoe de administratie tewerk gaat. Dit delen ze graag met u in een interactieve sessie.

Gedigitaliseerde en geautomatiseerde boekhoudsystemen zorgen ervoor dat we steeds efficiënter kunnen handelen. Vaak zijn er vaste taks-codes die een automatische verwerking van de btw genereren. Heel handig! Wanneer er echter afgeweken wordt van de gewoonlijke en eenvoudige flows is het opletten geblazen.

Wanneer u internationale handel drijft is het meestal niet zo eenvoudig. Vaak zullen de vaste taks-codes in uw boekhouding leiden tot een verkeerde verwerking, met risico op boetes tot gevolg. Een kritische menselijke blik blijft dus onmisbaar in dergelijke ingewikkelde situaties.

Voer zelf een btw-controle uit en vermijd fouten in uw aangifte.

Op basis van de eigen ervaring heeft Deloitte Private een overzicht gemaakt van de meest voorkomende fouten en aandachtspunten van de btw-administratie. Het overzicht resulteert in 10 controles die elke onderneming die internationale handel drijft zou moeten doorvoeren alvorens zij hun btw-aangifte doen. Als u de risico's kent, zullen fouten vaker vermeden kunnen worden.

Spreker(s)

Luc Heylens, VAT Director, Deloitte Private | Accountancy | Tax & Legal

Doelgroep

Financiële medewerkers, accountants en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie.

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven vóór 10 december 2017. Nog vragen? Stuur een mailtje naar Celine Janssens of bel 09 266 14 53.